Aktualno

ZA PRIMJER DRUGIMA Danijela, Dubravka i Rašid najljubazniji su vozači

ZA PRIMJER DRUGIMA Danijela, Dubravka i Rašid najljubazniji su vozači

Danijela Stjepović, Dubravka Marjanović-Ladašić i Rašid Nikontović najljubazniji su vozači, a zahvalnice i prigodni pokloni uručeni su im ove srijede u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj.
Naime, projekt ‘Dan ljubaznosti u prometu’ Policijska uprava provodi već drugu godinu zaredom, a partneri u projektu bili su Grad Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska županija i Privatna gimnazija Dubrovnik čiji učenici su, zajedno s policijskim službenicima, na više pješačkih prijelaza u Dubrovniku nadzirali poštivanje prednosti prolaska pješaka.
Akcija se provodila 24. i 27. svibnja, a od vozača se očekivalo da se zaustave ispred pješačkih prijelaza i rukom daju znak pješacima da prijeđu preko ceste. Ta gesta ima značenje da su viđeni i da sigurno i bez straha mogu prijeći cestu.
-U proteklih deset godina zamjetna je tendencija povećanja broja savjesnih vozača, odnosno vozača koji poštuju prednost prolaska pješaka i grad Dubrovnik po tom pitanju može biti primjer ostalim gradovima u Hrvatskoj – navode iz Policijske uprave.

Načelnik Policijske uprave Ivan Pavličević ovom je prilikom rekao da čitav niz faktora dovodi do prometnih nesreća i na mnoge te faktore, na žalost, ne možemo utjecati, ali ono na što možemo utjecati je upravo savjesna vožnja. Želja nam je ovim ne represivnim projektom potaknuli građane na tolerantnije i kulturnije ponašanje u prometu s krajnjim ciljem povećanja razine sigurnosti u prometu i smanjenja broja prometnih nesreća.
Ispred Dubrovačko-neretvanske županije čestitke najljubaznijim vozačima u prometu uputio je pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove i zaštitu okoliša Miho Baće, a ispred Grada Dubrovnika pročelnik Upravnog odjela za promet Đuro Šutalo koji je nagrađene darovao i prigodnim darom.
Policijska uprava dubrovačko-neretvanska ove godine bilježi smanjenje broja prometnih nesreća za 8 posto, smanjenje broja smrtno stradalih osoba za 25 posto i smanjenje teže ozlijeđenih osoba za 27 posto, a lakše ozlijeđenih za 5 posto.

Pročitajte još

PROSLAVA GOSPE OD OBRANE Župa dubrovačka slavi svoju zaštitnicu

Dulist

PROBLEMI NA IZLAZU IZ BURBONA Pješaci moraju osluhnuti spušta li se automobil!

Marko Džamarija

‘STVORENE SMO ZA NEBO’ Promocija knjige Tee Perović

Dulist