Aktualno

DAN OTVORENIH VRATA ŠKOLE ‘U ugostiteljstvu učenici imaju sjajnu budućnost’

TUS Dan otvorenih Lacroma 82

Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik organizirala je ‘Dan otvorenih vrata Škole’ u suradnji s dubrovačkim hotelima u prostorijama hotela Valamar Lacroma.

Ovom prilikom učenicima završnih razreda osnovnih škola predstavila su se zanimanja – smjerovi koji se nude na upisu ove školske godine te su brojni mladi imali priliku dobiti razne informacije od učenika i nastavnika TUŠ-a, kao i upoznati se s mogućnostima karijere koju su predstavili bivši učenici škole. Potencijalni budući učenici škole imali su priliku upoznati se s ponudama stipendija koje svake godine nude lokalni hoteli.

-Danas smo organizirali ovu manifestaciju tragom uspješne organizacije lani. Ovo je jedan od načina kako pokazati što sve naša škola nudi, ali i pomoći u odabiru našim budućim učenicima, pogotovo onima koji se još ne mogu odlučiti. Pokušavamo privući učenike jer u ugostiteljstvu je zaista jedna sjajna budućnost i otvara se jedna široka paleta zvanja i zanimanja za kojima je velika potražnja. Pozvali smo učenike osmih razreda svih škola od Stona do Grude. Za njih su naši učenici pripremili catering koji prikazuje čime bi se sve mogli baviti ako upišu našu školu. Također, pripremili su i improvizirani koktel bar s bezalkoholnim koktelima. Tu su također i gradske tvrtke koje im nude mogućnosti stipendiranja, ali ne samo t,o već im iz prve ruke mogu odgovarati na pitanja o ugostiteljstvu – poručio je ravnatelj škole Antun Perušina.

Pročitajte još

[FOTO] ‘FREKVENCIJE I EKRANI’ Novinari podijelili medijsko iskustvo sa studentima

Dulist

Biskup predvodi misu u katedrali na svetkovinu Duhova

Dulist

HGK pokrenuo edukacije za vodiče kajaka radi regulacije i sigurnosti gostiju

Dulist