Aktualno

Za Plavu vrpcu Vjesnika nominiran i kapetan Davor Perušina iz Slanog

Tajnik Odbora za dodjelu Plave vrpce Vjesnika Damir Herceg za emisiju Pomorska večer objavio je kako je među nekoliko zasad nominiranih imena za nositelja Plave vrpce Vjesnika 2021. godine i kapetan Davor Perušina iz Slanog, piše Pomorac.hr.

Naime, kako je objasnio, u veljači ove godine kod obale Brazila brod za prijevoz cementa Glory Tellus pod zapovjedništvom kapetana Davora Perušine iz Slanog i Damira Mršića, upravitelja stroja s Lošinja, spasili su trojicu brazilskih ribara. Bilo je to spašavanje obavljeno pod vrlo teškim vremenskim uvjetima uz velike valove i jake struje. Upravitelj stroja je svu trojicu vlastitim rukama podignuo na brod. Tim brdom upravlja norveška firma OSM, a njihov tehnički inspektor Dražen Andrić nominirao je ovu dvojicu izvrsnih i iskusnih pomoraca za plavu vrpcu.

Podsjetimo, ‘Plavu vrpcu Vjesnika’ utemeljio je 1966. godine Ratko Zvrko, hrvatski književnik i tadašnji urednik Pomorske redakcije u Vjesniku. Nakon gašenja lista tradiciju dodjele priznanja nastavio je Sindikat pomoraca Hrvatske kao dugogodišnji sponzor i član Odbora za dodjelu Plave vrpce.

U ovom trenutku u obradi je još nekoliko prijedloga za dobitnike ovogodišnje Plave vrpce Vjesnika, a svi koji imaju saznanja o nekom spašavanju neka se jave u Sindikat pomoraca Hrvatske; zaključio je tajnik Odbora za dodjelu Plave vrpce Vjesnika Damir Herceg.

Pročitajte još

DVIJE GODINE NAKON ZAKLJUČENOG STEČAJA Vlahušić prodaje bivši King Richard’s Pub

Andrea Falkoni Račić

HOĆE LI POPUNJENOST BITI BOLJA NEGO LANI? Ovi dubrovački hoteli ostaju otvoreni tijekom zimskih mjeseci

Iva Dedo

Tko je bez struje u ponedjeljak i utorak?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija