Aktualno

Za nove generacije

Za nove generacije

Misom i blagoslovom hrvatskog barjaka dugog ni više ni manje nego 25 metara, otpočela je proslava Dana dubrovačkih branitelja na Srđu.

Barjak je na jarbol kojeg je donirao maloljetni splitski branitelj Damjan Krklec podignuo Željko Gustin Žika.

Položeni su i vijenci za sve one koji su izgubili život u obrani Grada. Misno slavlje na Srđu predvodio je don Jozo Njavro, a okupljenim braniteljima obratili su se dubrovački branitelj i predsjednik organizacijskog odbora proslave Dana dubrovačkih branitelja na Srđu Cvijeto Antunović i dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić. Unatoč najavi, predsjednik RH Ivo Josipović zbog neodgodivih obveza nije mogao nazočiti ovoj proslavi.

– Sve ovo smo napravili za nove generacije, da prepoznaju stare vrijednosti, da nešto ostane iza nas – istaknuo je Antunović dodavši kako uopće nije bitno koliko je branitelja nazočilo proslavi najavivši pritom najveću bakljadu u Hrvatskoj s padina Srđa.

Proslava će očito potrajati još dugo, uz Gradsku glazbu Dubrovnik, dubrovačke klape, Linđo, te dječje zborove i sastave. Tome će pridonijeti pečeni vol ali i čobanac kojeg su doveli gosti iz Slavonije. I ovoj proslavi nazočili su i župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić i pripadnici vojnog vrha RH.

Cvijetovoj proslavi pridružio se i ugostiteljski objekt na Srđu besplatnim tratamentom za sve koji su stigli uveličati ovaj događaj. 

Pročitajte još

Svake srijede u korizmi predavanja u Župi sv. Mihajla

Dulist

Glavna urednica DUTV-a: ‘Odlučili smo do kraja ostati prvenstveno ljudi’

Dulist

VELIKO SRCE GRAĐANA ‘Pomoć za Dubrovčane’ obilježava jedanaest godina pomaganja

Dulist