Aktualno

Za nama je godina s 14,6 milijardi eura prihoda od stranih turista!

spica turisti 9

Sveukupni prihodi od stranih turista u 2023. godini iznosili su 14,6 milijardi eura, što predstavlja rast od 11,4 posto u odnosu na isto razdoblje rekordne 2022. godine, odnosno 1,49 milijardi eura više.

– Rekordni prihodi od stranih turista u 2023. godini samo su potvrdili trend rasta koji smo bilježili u cijeloj toj godini te posebno dobre rezultate u pred i podsezoni, što nam je izuzetno važno. Svime ostvarenim u protekloj godini, ali i pokazateljima te predviđanjima na početku ove godine, možemo biti  zadovoljni, jer nam potvrđuje kako smo na dobrom putu realizacije strateških ciljeva koji će omogućiti da Hrvatska u budućnosti bude održiva, cjelogodišnja i konkurentna destinacija. Svi rezultati koje smo postigli zasluga su svih djelatnika u turističkom sektoru te vjerujem kako će se zajedničkom sinergijom svih dionika te u snažnom partnerstvu s Vladom RH, ovakav pozitivan trend nastaviti i u budućnosti – objasnila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Pročitajte još

[VIDEO] VIKTORIJA KNEŽEVIĆ U SABORU: ‘Zakon o proračunu izgleda kao da je iz srednjeg vijeka’

Dulist

Svjetski poznata hotelska grupacija koja je prisutna i na hrvatskom tržištu ulazi na zahtjevno tržište Saudijske Arabije

Dulist

OBRAZOVANJE MINISTARA Imamo šest doktora znanosti, jedan novi školovan u SAD-u

Dulist