Crna kronika

ZA MARTINJE Pojačan nadzor alkoholiziranosti vozača

ZA MARTINJE Pojačan nadzor alkoholiziranosti vozača

Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske najavljuju posebnu akciju pojačanog nadzora alkoholiziranosti vozača povodom Martinja.

– Povodom proslave narodnog običaja krštenja mošta „Martinja“ koji se tradicionalno slavi 11. studenog, policijski službenici PU DN i ove će godine od 6. do 16. studenog pojačano nadzirati odvijanje cestovnog prometa s ciljem preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica. Postupanje policije posebno će se usmjeriti na sprečavanje i sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola, ali i na ostale prometne prekršaje kao što su nepropisna brzina, upravljanje vozilima prije stjecanja prava na upravljanje, nepropisno pretjecanje i sl. Ovakve i slične preventivno-represivne aktivnosti policijski službenici nastaviti će i tijekom narednog perioda – stoji u priopćenju PU DN.

Ističu kako su se u prvih deset mjeseci ove godine na području PU DN dogodile 94 prometne nesreće u kojima su sudjelovali vozači pod utjecajem alkohola, a u kojima su tri osobe smrtno stradale, 17 ih je teže, a 32 su lakše ozlijeđene.

– Koristimo ovu priliku da još jednom pozovemo sve sudionike u prometu, osobito vozače, da se pridržavaju zakonskih propisa i da ne upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola te da brzinu vožnje prilagode uvjetima na cesti – poručuju iz PU DN.

Pročitajte još

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist

Sudac istrage odbio odrediti istražni zatvor maloljetnim nasilnicima iz Uvale

Dulist

OTKRIVENO ZLOČINAČKO UDRUŽENJE U Hrvatsku prokrijumčarili najmanje 305 kilograma marihuane

Dulist