AktualnoUrednički izbor

ZA IDUĆU GODINU Ryanair uvodi 16 novih linija iz Dubrovnika, a tri će ‘operirati’ cijelu godinu!

ryanair mcguinness sober1

Niskotarifni prijevoznik Ryanair uvodi šesnaest novih linija iz Dubrovnika. Uz dvije već postojeće linije za Beč i Dublin (s povećanim brojem letova), Ryanair će naš grad u 2024. godini povezivati s ukupno 18 europskih destinacija.

Veliki naglasak stavljen je na tri cjelogodišnje linije. Uz spomenuti Beč i Dublin, Dubrovnik će kroz cijelu godinu biti povezan i s Londonom.

Ryanair tako otvara bazu u Dubrovniku s dva aviona ‘Gamechanger’ Boeing 8-200, potvrdio je to na konferenciji za medije direktor Zračne luke Ruđer Bošković Viktor Šober. Time je naš Grad postao treća Ryanairova baza u Hrvatskoj, uz Zagreb i Zadar.

Destinacije su Dublin, London (Stansted), Rim (Fiumicino), Beč, Stockholm (Arlanda), Helsinki, Berlin, Milan, Pariz, Brussels (Charleroi), Baden-Baden, Memmingen, Krakow, Manchester, Dusseldorf (Weeze), Poznan, Oslo (Torp), Wroclaw.

-Zadovoljstvo mi je da možemo najaviti nešto što smo pripremali posljednjih nekoliko mjeseci. Ryanair dolazi u Dubrovnik i otvara svoju bazu. Za početak će imati bazirana dva nova aviona. Bit će 40 posto manje buke. To je nekakav naš i Ryanairov doprinos održivosti zračnog prometa. Mislim da će naši sugrađani koji žive u blizini aerodroma također imati prednosti od toga – rekao je Šober istaknuvši kako je njihov glavni cilj bilo zimsko razdoblje i to su osigurali.

-Napravili smo prvi iskorak i nadam se da će uslužni sektor slijediti dogovore koje smo postigli i da će grad oživjeti na puno bolji način tijekom zime. Ovim dogovorom Dubrovnik radi dodatni iskorak u turističkom segmentu i profilira se kao city break destinacija – dodao je.

Komercijalni direktor Ryanaira Jason McGuinness rekao je im je drago što mogu najaviti kako će Dubrovnik biti njihova ljetna baza u 2024. godini.
-Kao najveći i najbrže rastući zračni prijevoznik u Europi i Hrvatskoj, Ryanair sa zadovoljstvom najavljuje našu novu ljetnu bazu u Dubrovniku s dva zrakoplova ‘Gamechanger’ Boeing 8-200, koja nadopunjuje naše postojeće baze u Zagrebu i Zadru. Ovo predstavlja daljnju investiciju od milijuna dolara u Hrvatskoj, stvarajući 200n1 USD (ukupno 800 milijuna USD u 3 baze) u Hrvatskoj, stvarajući više od 60 visokoplaćenih poslova za pilote i članove posade, a u isto vrijeme podupirući 500 lokalnih poslova u Dubovniku – kazao je.

Naglasio je kako će Ryanairova ‘Gamechanger’ baza Boeinga 8-200 u Dubrovniku značajno poboljšati povezanost Hrvatske na ekološki održiv način, proširujući njihove trenutne dvije rute do/iz Dubrovnika na 18 ruta, uključujući nove veze s nekim od najvećih europskih gradova poput Berlina, Bruxellesa , Helsinkija, Londona, Milana, Pariza, Rima, Stockholma i Wroclawa.

Viktor Šober, odgovarajući na pitanja novinara, istaknuo je kako će iduća zima biti dosta zanimljiva, s obzirom na Ryanairove tri cjelogodišnje rute.

-Očekujem da će ti letovi biti dosta popularni, ne samo za turiste koji će iz tih destinacija dolaziti, već i za Dubrovčane. Ovo je na neki način božićni poklon za naše sugrađane i za sve žitelje županije. Prvi put ćemo imati poprilično zanimljivu zimu, sa zanimljivim destinacijama – rekao je te dodao kako se uz Ryanair radi i dalje na dogovoru s Croatia Airlinesom, ali i s destinacijama izvan EU.

-To pripremamo, u tišini pa kad nešto bude to ćemo i objaviti – zaključio je.

Kako bi proslavili otvaranje nove Ryanairove ljetne baze Dubrovniku, zrakoplovni prijevoznik nudi cijene karata od 29,99 € u jednom smjeru, dostupne samo za rezervaciju na Ryanairovoj aplikaciji / web stranici.

Na ovu se značajnu vijest za Dubrovnik osvrnuo i gradonačelnik Mato Franković.

-Nakon višemjesečnih pregovora, zahvaljujući prvenstveno upravi Zračne luke Ruđer Bošković konkretno Viktoru Šoberu i Ivanu Maslaću, danas možemo reći kako će uvođenjem Ryanaira Dubrovnik dobiti novi zračni most prema europskim destinacijama te će prvenstveno naši sugrađani moći putovati po značajno povoljnijim tarifama. Veći broj linija, posebno onih koje će kao kvalitetna poveznica Grada i europskih destinacija biti dostupne tokom zimskih mjeseci, omogućit će nam daljnji razvoj zimskog turizma u našem Gradu.
Čestitam svima koji su doprinijeli realizaciji ovog za Grad iznimno bitnog projekta, a još jednom velika čestitka ide gosparima Šoberu i Maslaću koji su i ovim potezom dokazali kako je njihov izbor na vodeća mjesta u Zračnoj luci Ruđer Bošković bio potpuno opravdan – zapisao je na Facebooku gradonačelnik.

Pročitajte još

VEČERAS ZBOG RADOVA Posebna regulacija prometa od Vile Čingrije prema Burbonu

Dulist

OBULJEN KORŽINEK O PALJETKU ‘Dodirnuo je mnoge živote i ostavio dubok trag u hrvatskoj kulturi’

Dulist

U AKCIJI USKOK-a Uhićen Kuzma Tomašić, načelnik Općine Smokvica

Dulist