Županija

Za energetsku obnovu OŠ Gruda 1,13 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava

Za energetsku obnovu OŠ Gruda 1,13 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava

Osnovna škola Gruda prošla je 2. fazu postupka dodjele bespovratnih sredstava za energetsku obnovu, obavijestili su iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Projekt je, prema odluci Dubrovačko-neretvanske županije, pripremala županijska razvojna agencija DUNEA. Riječ je o Pozivu na dostavu projektnih prijedloga ‘Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja’, u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Tijekom administrativne i kvalitativne provjere utvrđeno je kako projektni prijedlog udovoljava svim uvjetima i kriterijima te je predloženo dodjeljivanje iznosa bespovratnih EU sredstava u iznosu 1.137.543,58 kuna, dok ukupni prihvatljivi izdaci iznose 3.026.683,17 kuna. Razliku će sufinancirati Dubrovačko-neretvanska županija. Pozitivna Odluka o financiranju i potpisivanje ugovora očekuje se tijekom ovog mjeseca.

Ovim projektom planira se na Osnovnoj školi Gruda, između ostalog, ugraditi toplinska izolacija vanjskih zidova i krovišta, zamijeniti vanjska stolarija, ugraditi solarne kolektore za pripremu tople vode te u konačnici smanjiti troškove energije.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist