Grad

WORLD TRAVEL AWARDS Dubrovniku nagrada za vodeću europsku destinaciju za krstarenje

WORLD TRAVEL AWARDS Dubrovniku nagrada za vodeću europsku destinaciju za krstarenje

Nagrada za vodeću europsku destinaciju za krstarenje Dubrovniku je pripala u sklopu 28. izdanja World Travel Awards-a. Radi se organizaciji koja svake godine nagrađuje najbolje u industriji putovanja, turizma i ugostiteljstva, a nagrade se dodjeljuju na svjetskoj, regionalnoj i nacionalnoj razini, piše hrturizam.hr.

Pobjednike biraju stručnjaci iz pojedinog područja, ali i korisnici koji također sudjeluju u izboru. World Travel Awards kojeg još nazivaju i Oskarom svjetske turističke industrije, cijenjena je nagrada u turističkom sektoru i globalno je prepoznata kao vrhunsko obilježje izvrsnosti u industriji.

Dubrovnik je proglašen vodećom destinacijom za kružna putovanja u europskim okvirima, gdje konkurencije ne nedostaje. Nominirani su još bili Amsterdam, Atena, Lisabon, Venecija, Kopenhagen, Oslo, Cannes, Sankt Peterburg, škotski gradovi Edinburgh i Forth, te čak tri turske destinacije: Bodrum, Izmir i Kuşadası.

Dubrovnik je ušao i u izbor za najbolju svjetsku destinaciju za kružna putovanja. Nominirano je bilo ukupno 14 destinacija sa svih kontinenata, a za najbolju je ponovno izabrana Jamajka. Osim za ovu, Dubrovnik je bio nominiran i za nagradu vodeće europske gradske destinacija na moru, gdje su se još našli Barcelona, Lisabon, Porto, Istanbul i Venecija.

Industrija kružnih putovanja u cijelom svijetu, pa tako i u Hrvatskoj, ove je godine doživjela blagi oporavak. U prvih devet mjeseci ove godine, a prema podacima Državnog zavoda za statistiku, u hrvatske luke uplovila su 24 strana broda za kružna putovanja s ostvarena 134 kružna putovanja. Od tog broja, najviše kružnih putovanja ostvareno je u Dubrovniku, njih ukupno 111.

Pročitajte još

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist