Županija

‘WELL-O-LIVE’ Kako lokalnu tradiciju pretvoriti u ponudu za turiste?

'WELL-O-LIVE' Kako lokalnu tradiciju pretvoriti u ponudu za turiste?

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji je više od pola milijuna rodnih stabala maslina. Maslinovo ulje dio je tradicije življenja na ovim prostorima no, za razliku od primjerice vina, ulje je puno manje turistički valorizirano iako ima veliki potencijal.

Upravo je ovo glavna tema dvodnevne radionice koja se u organizaciji Regionalne razvojne agencije DUNEA-e, kroz EU projekta ‘Well-O-Live’ – Europskim putovima maslina do opuštanja i zdravlja, 8. i 9. prosinca održava u Dubrovniku.

Experience Lab (XLab) je nekonvencionalna radionica iz područja kreiranja, upravljanja i inovativnih oblika promocije turističkih ponuda koje nude dodatni doživljaj. Ova praktična radionica fokusirana je na kulturu i tradiciju maslinovog ulja, a namijenjena je pružateljima usluga u turizmu, turističkim agencijama, donositeljima odluka i studentima te besplatna za polaznike.

Stručnjaci iz agencije Destination Makers, u suradnji sa Sveučilištem Istočne Finske i najboljim lokalnim praksama vezanim uz maslinovo ulje, pokazat će kako lokalnu tradiciju i posao temeljen na tome pretvoriti u iskustvo koje se može ponuditi posjetiteljima te kako ponudu koju destinacija već ima osvježiti i unaprijediti.

Ispred Dubrovačko-neretvanske županije polaznike je pozdravio zamjenik župana Davorko Obuljen, a ispred DUNEA-e zamjenica direktorice Helena Brčić. Radionica se nastavlja i u petak praktičnim radom u grupama i temama – od predstavljanja koncepta osobnosti do digitalnog marketinga.

Pročitajte još

FOTO/VIDEO Policijski demo tim interventne policije demonstrirao svoje zvanje

Dulist

NOVI REKORD LUKE PLOČE U protekloj godini ostvarili dobit od 16,613 milijuna eura

Dulist

U BRUXELLESU Župan predsjedao sastankom radne skupine za zapadni Balkan

Dulist