Aktualno

Vuličević: Građani, ne bojte se!

Vuličević: Građani, ne bojte se!

Tomislav Vuličević iz Udruge građevinara smatra kako je prostor Srđa zapušten, a nijedna ideja osim Razvoj Golfa nije došla do javnosti.

– Imamo projekt koji u fazi gradnje donosi posao građevinarima, ugostiteljima, ekonomistima. Nakon izgradnje Dubrovnik dobiva dodatnu zvjezdicu, nova radna mjesta i sadržaje. Podržavamo projekt i ponudili smo suradnju u gradnji, pa smo potpisali sporazum o suradnji s tvrtkom Razvoj Golf, pri čemu će članice strukovne grupe Županijske komore ponuditi ugovore o gradnji. Nakon dvije godine od tog sporazuma i nerazumnog blokiranja investicije izgubili smo više od dvije tisuće radnih mjesta. Dobro je da suprotstavljamo mišljenja i pričamo argumenitrano, ali nije dobro da se neargumentiranim blokiranjem investicije zaustavlja razvoj projekta. Građani, ne bojte se izraziti svoj stav, budite vizionari! Dok tražimo investitore, broj zaposlenih raste – kazao je Vuličević.

Tigran Vržina iz tvrtke Odašiljači i veze opet je upitao zašto je repetiror uklonjen iz Plana, posebno podsjećajući na problem s prijamom.
– Samo je data sugestija da se kontaktno područje uredi na primjereniji način, a odašiljač nije uklonjen – odgovoreno mu je s pozornice, a gradonačelnik je dodao kako je repetitor legalna građevina i ne može se uklanjati.

Građanka Ivana Bratoš smatra kako se brojkama budućih zaposlenja samo mamac i varka. Također je dala podršku stanovnicima Bosanke, koje je "vlast dovela u poziciju da moraju prodavati".

Predstavnik ulagača Ivan Kusalić kazao je kako su napravljene projekcije, procijene zapošljavanju u Golf Parku.
– Prema mišljenju struke procjene su napravljene konzervativno. Prosjek zaposlenih po jednom krevetu je inače od 0,9 do 2,2 čovjeka. Svi parametri su uzeti u obzir i sve se može provjeriti. Tjerati mak na konac i davati točan broj zaposlenih je nemoguće. Na izgradnji će biti angažirano oko 1500 ljudi, uz indirektna zapošljavanja obrtnika, majstora i dobavljača roba – kazao je Kusalić.

Pročitajte još

JAVNO OTVARANJE PONUDA Pristiglo 289 ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

OD ČETVRTKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

ZABRINJAVAJUĆE Kod tinejdžera koji puše e-cigarete pronađeni toksični metali u urinu

Dulist