Županija

Vrtići u Župi i Konavlima i dalje zatvoreni

Uslijed loše epidemiološke situacije vrtići u Općini Konavle i Župi dubrovačkoj i dalje ostaju zatvoreni.

-No u iznimnim slučajevima u kojima roditelji ne mogu organizirati samostalno čuvanje djece, organizirana su dežurstva. Dječji vrtić Konavle i dalje će roditelje obavještavati uobičajenim kanalima komunikacije. U obavijesti na stranicama općine nije navedeno do kojeg će datuma mjera biti na snazi – navode iz Općine Konavle.

Nadalje, nastavno na odluku Nacionalnog stožera civilne zaštite RH, dozvoljavaju se sportska natjecanja koja se odvijaju pod HNS-om (uz svo poštivanje epidemioloških mjera). Svi treninzi su i dalje dopušteni samo na otvorenim prostorima, a ukida se prethodno ograničenje na maksimalnih 15 sudionika.

Mjere produljene i u Župi dubrovačkoj
Sukladno trenutnoj epidemiološkoj situaciji i konzultacijama sa Stožerom civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije te Zavodom za javno zdravstvo, dosadašnje mjere koje se odnose na rad Dječjeg vrtića Župa dubrovačka i Općine Župa dubrovačka produžuju do 28. ožujka 2021. godine.

-Ovisno o razvoju epidemiološke situacije, najkasnije do petka, 26. ožujka 2021. godine, obavijestiti ćemo roditelje i građane o ukidanju ili eventualnom nastavku ovih mjera – ističu iz općine. Napominju da će djeca, koja ostati kod kuće, imati mogućnost doći u vrtić.

-Ali se apelira na roditelje da ako je to ikako moguće ostave djecu u svojim domovima obzirom da se isto pokazalo kao učinkovita mjera u suzbijanju epidemije koronavirusa. Molimo sve roditelje djece koja zaista nemaju mogućnosti ostaviti djecu kod kuće, da i dalje, na broj telefona: 020/485-029 ili na email: vrtic.zupa@gmail.com, do 15 sati, jave ukoliko imaju potrebu dovesti dijete u dječji vrtić. Dežurstvo za djecu koja zaista nemaju mogućnost ostati kod kuće organizirano je u glavnoj zgradi Dječjeg vrtića Župa dubrovačka. Apeliramo na građane da se ponašaju odgovorno te se pridržavaju uputa i preporuka nadležnih javno-zdravstvenih tijela. Sve najnovije takve informacije dostupne su i na web stranici Dječjeg vrtića i Općine Župa dubrovačka gdje se redovito ažuriraju – navode iz općine.

Pročitajte još

Značajni projekti lučke infrastrukture pri kraju

Dulist

Najveća škola u županiji nastavlja jednosmjenski rad

Dulist

SASTANAK NA PELJEŠCU Vučković najavila potpore za vinare

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija