Županija

Vrtići u Župi i Konavlima i dalje zatvoreni

Vrtići u Župi i Konavlima i dalje zatvoreni

Uslijed loše epidemiološke situacije vrtići u Općini Konavle i Župi dubrovačkoj i dalje ostaju zatvoreni.

-No u iznimnim slučajevima u kojima roditelji ne mogu organizirati samostalno čuvanje djece, organizirana su dežurstva. Dječji vrtić Konavle i dalje će roditelje obavještavati uobičajenim kanalima komunikacije. U obavijesti na stranicama općine nije navedeno do kojeg će datuma mjera biti na snazi – navode iz Općine Konavle.

Nadalje, nastavno na odluku Nacionalnog stožera civilne zaštite RH, dozvoljavaju se sportska natjecanja koja se odvijaju pod HNS-om (uz svo poštivanje epidemioloških mjera). Svi treninzi su i dalje dopušteni samo na otvorenim prostorima, a ukida se prethodno ograničenje na maksimalnih 15 sudionika.

Mjere produljene i u Župi dubrovačkoj
Sukladno trenutnoj epidemiološkoj situaciji i konzultacijama sa Stožerom civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije te Zavodom za javno zdravstvo, dosadašnje mjere koje se odnose na rad Dječjeg vrtića Župa dubrovačka i Općine Župa dubrovačka produžuju do 28. ožujka 2021. godine.

-Ovisno o razvoju epidemiološke situacije, najkasnije do petka, 26. ožujka 2021. godine, obavijestiti ćemo roditelje i građane o ukidanju ili eventualnom nastavku ovih mjera – ističu iz općine. Napominju da će djeca, koja ostati kod kuće, imati mogućnost doći u vrtić.

-Ali se apelira na roditelje da ako je to ikako moguće ostave djecu u svojim domovima obzirom da se isto pokazalo kao učinkovita mjera u suzbijanju epidemije koronavirusa. Molimo sve roditelje djece koja zaista nemaju mogućnosti ostaviti djecu kod kuće, da i dalje, na broj telefona: 020/485-029 ili na email: vrtic.zupa@gmail.com, do 15 sati, jave ukoliko imaju potrebu dovesti dijete u dječji vrtić. Dežurstvo za djecu koja zaista nemaju mogućnost ostati kod kuće organizirano je u glavnoj zgradi Dječjeg vrtića Župa dubrovačka. Apeliramo na građane da se ponašaju odgovorno te se pridržavaju uputa i preporuka nadležnih javno-zdravstvenih tijela. Sve najnovije takve informacije dostupne su i na web stranici Dječjeg vrtića i Općine Župa dubrovačka gdje se redovito ažuriraju – navode iz općine.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist