Aktualno

VRSNI SUDAC Otac mladića Mateja nestalog u Beogradu dobro je poznat i dubrovačkoj sportskoj javnosti

VRSNI SUDAC Otac mladića Mateja nestalog u Beogradu dobro je poznat i dubrovačkoj sportskoj javnosti

Još uvijek traje potraga za 27-godišnjim Matejem Perišem iz Splita koji je nestao rano ujutro na Staru godinu u Beogradu. Posljednji je put viđen u klubu Gotik oko 2.30 sati, gdje je bio sa svojim prijateljima, a nakon toga, nažalost, izgubio mu se svaki trag. Njegovi prijatelji, piše Večernji, ispričali su da je njih sedmero prvo otišlo na večeru u jedan restoran u Beton hali, a potom u klub Gotik. Društvo je u jednom trenutku shvatilo da Mateja nema i od tada više nije viđen.

Matejev otac Nenad Periš odmah je stigao u Beograd pomoći u traženju sina. Nenad Periš inače je poznati vaterpolski sudac i poznaju ga svi iz svijeta vaterpola pa je tako vrlo dobro poznat i dubrovačkoj sportskoj javnosti. Periš je, među ostalim, sudio mnoge utakmice između VK Jug Adriatic osiguranja i drugih vaterpolskih ekipa, a tradicionalno, redovito sudi i finale Divlje lige. Prema pisanju HVS-a, najbolji hrvatski sudac Nenad Periš sudio je i finale olimpijskog turnira vaterpolistica žena, utakmice Španjolska – SAD.

Nenad Periš je time kompletirao sva najveća vaterpolska finala jer je dotad, primjerice, sudio i finale vaterpolistica na EP u Barceloni 2018., finale vaterpolistica na SP u Gwangjuu 2019., ove godine, prije mjesec dana točnije i finale vaterpolista Svjetske lige u Tbilisiju. Periš je sudio i finale Svjetske lige vaterpolista i u Kini 2016. godine, a iza njega je i mnoštvo najvažnijih utakmica i natjecanjima Lige prvaka, Eurokupa itd.

Shrvanom vaterpolskom sucu podršku u potrazi za sinom ponudili su mnogi vaterpolisti, a među ostalim i srpski vaterpolist Igor Milanović i Dejan Udovičić, nekadašnji izbornik Srbije, a sada pomoćnik tamošnjeg ministra sporta.

Foto: Facebook/Nenad Periš

Pročitajte još

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist