Aktualno

VRIJEME U IDUĆEM TJEDNU Stižu ljetne temperature i žuta kiša

kisa jugo 4

Temperature će od ponedjeljka dosezati 30 stupnjeva uz naoblačenje. Također, na polovici tjedna možemo očekivati i žutu kišu, a sve nam donosi ciklona čije je središte sjeverno od Velike Britanije, a s kojom pritječe topli saharski zrak i znatne količine pijeska koji će od utorka zamutiti atmosferu, objavljuje N1

Prednja zona povezana s ciklonom nad Britanijom proteže se od Španjolske do Skandinavije i sporo se premješta prema sjeveroistoku. Nad našim krajevima prostire se polje povišenog tlaka anticiklone sa središtem nad sjevernom Afrikom i Sredozemnim morem.

Danas će biti sunčano i toplo uz slab zapadni i sjeverozapadni vjetar. Na Jadranu poslijepodne pojačan maestral. Najviše dnevne temperature u unutrašnjosti do 30, a na Jadranu oko 25°C.

Ponedjeljak do 31°C, navečer naoblačenje

Sutra, u ponedjeljak, sunčano i iznimno toplo. Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti oko 11, na Jadranu 14, Najviše dnevne temperature u unutrašnjosti do 31°C. A na Jadranu oko 25. U ponedjeljak navečer u najzapadnijim krajevima unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu naoblačenje sa zapada povezano uz približavanje fronte koja će se glavninom premještati sjevernije od Alpa, a u našim krajevima moguć je u utorak i u noći na srijedu pokoji pljusak i grmljavina.

Polovica tjedna – kiša žute boje

U utorak i srijedu neka vas ne iznenadi kiša koja će ponovo biti žute boje. Prolaz oslabljene fronte pratit će manji pad temperature zraka te će temperature biti za tri do pet stupnjeva niže od današnjih. Promjenu vremena uz obilnije oborine, pad temperature i nestabilnosti u obliku grmljavinskih pljuskova možemo najaviti u izbornom tjednu.

Pročitajte još

[VIDEO] VIKTORIJA KNEŽEVIĆ U SABORU: ‘Zakon o proračunu izgleda kao da je iz srednjeg vijeka’

Dulist

Svjetski poznata hotelska grupacija koja je prisutna i na hrvatskom tržištu ulazi na zahtjevno tržište Saudijske Arabije

Dulist

OBRAZOVANJE MINISTARA Imamo šest doktora znanosti, jedan novi školovan u SAD-u

Dulist