Županija

VRIJEDNA SEDAM MILIJUNA KUNA Smokvica dobila novu sportsku dvoranu!

VRIJEDNA SEDAM MILIJUNA KUNA Smokvica dobila novu sportsku dvoranu!

Povodom proslave Dana Općine Smokvica župan Nikola Dobroslavić, predsjednik Županijske skupštine Ivan Margaretić i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost i šport Marijeta Hladilo prisustvovali su svečanom otvorenju sportske dvorane u Osnovnoj školi Smokvica, a zatim i na svečanoj sjednici Općinskog vijeća.

Za izgradnju sportske dvorane ugovoreno je nešto više od 7 milijuna kuna, a Županija je sufinancirala s milijun i 600 tisuća kuna. Također, za potrebe dvorane Županija je nabavila sportsku i računalnu opremu u vrijednosti od 150 tisuća kuna.

U sklopu svečanog otvorenja, otkriven je spomenik, odnosno bista Smokvičanina Frana Tomašića Deževića koji je najzaslužniji za gradnju sadašnje škole u Smokvici gdje je bio i prvi učitelj. Osim što je 31 godinu podučavao Smokvičane pisanju i računanju, 1891. godine je osnovao i prvu Hrvatsku učionicu.

Dubrovačko-neretvanska županija, kao osnivač, konstantno ulaže u sve osnovne i srednje škole na svom području. U zadnjih 8 godina u Osnovnu školu Smokvica uloženo je 2 milijuna kuna te nabavljena potrebna računalna oprema i namještaj.

Pročitajte još

FOTO Župski osnovnoškolci obišli prostore Općine Župa dubrovačka

Dulist

FOTO/VIDEO Policijski demo tim interventne policije demonstrirao svoje zvanje

Dulist

NOVI REKORD LUKE PLOČE U protekloj godini ostvarili dobit od 16,613 milijuna eura

Dulist