Aktualno

VRIJEDNA NAGRADA Tereza Buconić je ‘Ponos Hrvatske’

VRIJEDNA NAGRADA Tereza Buconić je ‘Ponos Hrvatske’

U Zagrebu su 14. godinu zaredom dodijeljena priznanja ‘Ponos Hrvatske’, a među dobitnicima nagrade’ je i mlada Dubrovkinja, 23-godišnja Tereza Buconić, koja je kao članica grupe ‘Čarolija darivanja’ skupljala poklone za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi zbrinute u domovima te za osobe treće životne dobi smještene u domove za starije i nemoćne osobe. Mjesečno sakupe 500-tinjak darova koje podijele.

Riječ je o priznanju ljudima koji su svojim djelima pokazali iznimnu ljudskost, inspirirali druge ili učinili nešto zbog čega su primjer drugima, bilo da je riječ o spašavanju života, velikoj dobroti ili nevjerojatnoj hrabrosti.

-Jako sam ponosna na ovu nagradu. Nazočiti otvaranju rođendanskih poklona je uvijek poseban osjećaj. Rođendanske reakcije su vrlo slične i u dječjim domovima i u domovima za starije i kad imaš priliku takvo nešto doživjeti, znaš da sav trud i organiziranje imaju smisla. Za mene je ovakvo pomaganje nešto sasvim normalno jer stvarno vjerujem kako drugačije ne bi znala funkcionirati. Sve je počelo kada sam s majkom pakirala pakete za djecu iz Knina u Caritasu i kada sam poslala najdražu barbiku, nešto od srca, jer i drugi zaslužuju sreću. Čarolija darivanja je onda bio logičan nastavak te priče – rekla je Tereza Buconić koja sudjeluje u brojnim humanitarnim akcijama, uz to je i dobrovoljni darivatelj krvi, a u Zagrebu je volonterka u salezijanskoj župi na Knežiji. Studira na dva zagrebačka fakulteta, Fakultetu političkih znanosti – smjer javne politike, menadžment i razvoj te na Pravnom fakultetu, studijskom centru socijalnog rada. Dobitnica je Dekanove nagrade za najbolji uspjeh na Fakultetu političkih znanosti.

Pročitajte još

Otvorene nominacije za ovogodišnji izbor Hrvatskog stabla godine

Dulist

The Guardian uvrstio Cavtat na listu najljepših obalnih gradova i mjesta

Dulist

‘PROLJEĆE PRI DVORU’ KUD ‘Stjepan Radić’ sutra nastupa u Pridvorju

Dulist