Aktualno

RADOVI KOD LOVRJENCA ‘Podigli smo kaznenu prijavu protiv osoba koje su pokušale uzurpirati gradsku imovinu’

Povodom radova kod Lovrjenca koji su uznemirili građane, ovog utorka u izvidu je bio i dubrovački gradonačenik Mato Franković, ali i zaštitari koji su ušli u prostor skladišta na kojem se provode radovi.

-Grad dubrovnik je podnio kaznenu prijavu protiv osoba koje su pokušale uzurpirati gradsku imovinu, a i angažirali smo i zaštitare. Čuvat ćemo gradsku imovinu od daljne devastacije. Privest ćemo prostor svrsi i vidjeti kome ćemo ga dati na korištenje, ali ne u nikakvu komercijalizaciju već vjerojatno ribarskom klubu kako u budućnosti nikome ne bi palo napamet raditi ovo što je ovaj gospodin napravio. Sve što je bespravno i nelegalno izvedeno sukladno zapisu konzervatora, kojeg su oni naložili Gradu Dubrovniku, mi ćemo ukloniti i vratiti sve u prvobitno stanje. Ovo je ujedno i poruka onima koji na ovaj način pokušaju zloupotrijebiti gradsku imovinu – da ćemo reagirati odmah sa svim službama, kako će dobiti kaznenu prijavu i na kraju odgovarati za djelo koje su počinili – rekao je ovog utorka gradonačelnik Franković dodavši kako je prijavu o radovima dobio prije dva dana te kako je odmah uslijedila reakcija.

-Treba odraditi pravilnu dokumentaciju i sve poslati policiji. Komunalni redari su onoga koji izvodi radove upozorili na što je on rekao kako će stati i priložiti svu potrebnu dokumentaciju, međutim, vidimo kako je ovog utorka ujutro opet osvanuo ovdje, čineći štetu i uzurpirajući prostor. Mi smo morali reagirati te sam ja osobno došao ovdje kako bi to odradili kako treba i zaštitili imovinu Grada – naglasio je gradonačelnik Franković te dodao kako je ‘izvođač radova’ komunalnim redarima prethodno rekao kako nije znao da se radi o gradskoj imovini.

-No čija bi bila nego gradska? Očito je mislio da se radi o praznom prostoru kojeg bi mogao iskoristiti – zaključio je Franković.

Pročitajte još

U Dalmaciju sljedeći tjedan stiže hladni val, trajat će nekoliko dana

Dulist

Ponovno otvorena Kneževa barokna kapelica u Dvoru posvećena rođenju Blažene Djevice Marije

Dulist

Interaktivne radionice Pričopričanja u Saloči od zrcala

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija