Aktualno

RADOVI KOD LOVRJENCA ‘Podigli smo kaznenu prijavu protiv osoba koje su pokušale uzurpirati gradsku imovinu’

RADOVI KOD LOVRJENCA 'Podigli smo kaznenu prijavu protiv osoba koje su pokušale uzurpirati gradsku imovinu'

Povodom radova kod Lovrjenca koji su uznemirili građane, ovog utorka u izvidu je bio i dubrovački gradonačenik Mato Franković, ali i zaštitari koji su ušli u prostor skladišta na kojem se provode radovi.

-Grad dubrovnik je podnio kaznenu prijavu protiv osoba koje su pokušale uzurpirati gradsku imovinu, a i angažirali smo i zaštitare. Čuvat ćemo gradsku imovinu od daljne devastacije. Privest ćemo prostor svrsi i vidjeti kome ćemo ga dati na korištenje, ali ne u nikakvu komercijalizaciju već vjerojatno ribarskom klubu kako u budućnosti nikome ne bi palo napamet raditi ovo što je ovaj gospodin napravio. Sve što je bespravno i nelegalno izvedeno sukladno zapisu konzervatora, kojeg su oni naložili Gradu Dubrovniku, mi ćemo ukloniti i vratiti sve u prvobitno stanje. Ovo je ujedno i poruka onima koji na ovaj način pokušaju zloupotrijebiti gradsku imovinu – da ćemo reagirati odmah sa svim službama, kako će dobiti kaznenu prijavu i na kraju odgovarati za djelo koje su počinili – rekao je ovog utorka gradonačelnik Franković dodavši kako je prijavu o radovima dobio prije dva dana te kako je odmah uslijedila reakcija.

-Treba odraditi pravilnu dokumentaciju i sve poslati policiji. Komunalni redari su onoga koji izvodi radove upozorili na što je on rekao kako će stati i priložiti svu potrebnu dokumentaciju, međutim, vidimo kako je ovog utorka ujutro opet osvanuo ovdje, čineći štetu i uzurpirajući prostor. Mi smo morali reagirati te sam ja osobno došao ovdje kako bi to odradili kako treba i zaštitili imovinu Grada – naglasio je gradonačelnik Franković te dodao kako je ‘izvođač radova’ komunalnim redarima prethodno rekao kako nije znao da se radi o gradskoj imovini.

-No čija bi bila nego gradska? Očito je mislio da se radi o praznom prostoru kojeg bi mogao iskoristiti – zaključio je Franković.

Pročitajte još

Franković osudio nasilje člana mladeži HDZ-a i najavio stegovni postupak

Dulist

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist