Aktualno

VREMENSKA PROGNOZA Trebat će vam kratki rukavi, ali i ombrele

kisa stradun 2

Državni hidrometeorološki zavod donosi prognozu za ovaj tjedan, a po svemu sudeći čeka nas promjenjivo vrijeme.

U ponedjeljak na krajnjem jugu Hrvatske razmjerno toplo. Nakon barem djelomice sunčanog jutra kreće postupni porast naoblake. Vjetar uz obalu većinom slab, a prema otvorenom moru umjereno jugo. Stoga more mirno i malo valovito, prema otvorenom i umjereno valovito.

Utorak će na kopnu biti djelomice sunčan i uglavnom suh, zatim sve više oblaka i kiša, najprije na zapadu. Kiša osobito u četvrtak, u gorju moguće i obilnija, a u unutrašnjosti Dalmacije bit će praćena grmljavinom. Temperatura zraka bez izražene promjene u odnosu na ponedjeljak.

Banner 300x250 DU 1

Na Jadranu temperatura u blagom padu, uz nestabilnije vrijeme. U utorak malo kiše može pasti gdjegod na jugu, u srijedu uz porast naoblake na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana, no u četvrtak će kiša biti češća i rasprostranjena. Mjestimice su mogući neverini te obilna oborina. Na sjevernom Jadranu većinom će puhati bura, umjerena do jaka, a u Dalmaciji će u srijedu zapuhati umjereno jugo koje će u četvrtak jačati, prognozirala je za HRT Kristina Klemenčić Novinc, dipl. ing. iz DHMZ-a

Pročitajte još

MOKOŠICA PRVI PUT PROSLAVILA SV. GAŠPARA ‘Misu je doživljavao kao nešto veličanstveno’

Dulist

GORDAN BOSANAC ‘Šuica je prekršila kodeks ponašanja, mora se suočiti sa sankcijama

Dulist

ISPUCALI STUPOVI PELJEŠKOG MOSTA Stručnjaci tvrde kako sigurnost prometa nije ugrožena

Dulist