Aktualno

VREMENSKA PROGNOZA Trebat će vam kratki rukavi, ali i ombrele

VREMENSKA PROGNOZA Trebat će vam kratki rukavi, ali i ombrele

Državni hidrometeorološki zavod donosi prognozu za ovaj tjedan, a po svemu sudeći čeka nas promjenjivo vrijeme.

U ponedjeljak na krajnjem jugu Hrvatske razmjerno toplo. Nakon barem djelomice sunčanog jutra kreće postupni porast naoblake. Vjetar uz obalu većinom slab, a prema otvorenom moru umjereno jugo. Stoga more mirno i malo valovito, prema otvorenom i umjereno valovito.

Utorak će na kopnu biti djelomice sunčan i uglavnom suh, zatim sve više oblaka i kiša, najprije na zapadu. Kiša osobito u četvrtak, u gorju moguće i obilnija, a u unutrašnjosti Dalmacije bit će praćena grmljavinom. Temperatura zraka bez izražene promjene u odnosu na ponedjeljak.

Na Jadranu temperatura u blagom padu, uz nestabilnije vrijeme. U utorak malo kiše može pasti gdjegod na jugu, u srijedu uz porast naoblake na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana, no u četvrtak će kiša biti češća i rasprostranjena. Mjestimice su mogući neverini te obilna oborina. Na sjevernom Jadranu većinom će puhati bura, umjerena do jaka, a u Dalmaciji će u srijedu zapuhati umjereno jugo koje će u četvrtak jačati, prognozirala je za HRT Kristina Klemenčić Novinc, dipl. ing. iz DHMZ-a

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist