Aktualno

VREMENSKA PROGNOZA Pripremite ombrele, mogući pljuskovi s grmljavinom

VREMENSKA PROGNOZA Pripremite ombrele, mogući pljuskovi s grmljavinom

Državni hidrometeorološki zavod donosi prognozu za tjedan pred nama, a po svemu sudeći čeka nas promjenjivo vrijeme. Početkom novog tjedna mogući su u cijeloj zemlji mjestimični pljuskovi i grmljavina, lokalno vjerojatno i izraženiji, tuča, intenzivna kiša i prolazno pojačan vjetar, prognozira za HRT Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a.

Idućih dana pljuskovi će na Jadranu biti češći, osobito u Dalmaciji, no popodne i dalje u većini predjela vrlo toplo. Podno Velebita bura će povremeno biti jaka, a u Dalmaciji će danju puhati sjeverozapadnjak i zapadnjak.

Na kopnu novi tjedan oblačniji i još nestabilniji, uz mjestimične pljuskove i grmljavinu, lokalno i jače izražene. Vjetar povremeno umjeren sjeveroistočni i sjeverni, a temperatura zraka neće se znatnije mijenjati. Ponedjeljak na krajnjem jugu stabilan, no do četvrtka se  očekuju mjestimični pljuskovi, dok su uoči vikenda najavljeni pljuskovi s grmljavinom.

Za ponedjeljak je za velik dio Hrvatske izdano upozorenje zbog mogućih grmljavinskih nevremena. Dubrovačka regija je u zelenoj zoni i nema upozorenja. Ipak, upozorenja za pljuskove s grmljavinom izdana su za kninsku regiju, riječku regiju, zapadnu obalu Istre, Kvarner i Kvarnerić, karlovačku i osječku regiju.

Pročitajte još

[PODCAST S BARBAROM] Goran Milić: Slijedi What’s up Japan, a što mu je ‘tiha patnja’?

Barbara Đurasović

JESTE LI KUPOVALI OVU ČOKOLADICU? Iz prodaje se povlači KitKat Mini

Dulist

ČEKA VAS KULINARSKA AVANTURA Restoran 360 već sutra otvara svoja vrata!

Dulist