Zanimljivosti

Volontiraj, budi promjena!

Hrvatska mreža volonterskih centara po drugi put organizira kampanju Hrvatska Volontira! kojom se želi ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni.

Naime, pod sloganom Volontiraj, budi promjena! 21. rujna 2012. na Međunarodni dan mira, veliki broj pojedinaca, udruga, institucija i tvrtki će kroz različite javne akcije u svojim zajednicama promovirati volontiranje (uređenje javnih površina, uređenje javnih ustanova (domovi, škole, vrtići) i udruga koje skrbe o osjetljivim članovima društvima te razne druge socijalne i ekološke aktivnosti).

U kampanju su se uključili i Udruga DRVO mladih "Bonsai" koja provodi program Volonterski centar Dubrovnik, Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik, Udruga “Hvala što postojiš” i Grad Dubrovnik koji će zajedno sa domaćinima organizirati čišćenje i adaptaciju prostora bivšeg hotela „Vis 2“, u vremenu od 10 do 18 sati.

Pokupiti će se smeće u okolini objekta i unutar samog objekta te pripremiti zidovi u zajedničkoj glavnoj prostoriji za pituravanje. Nakon akcije svi sudionici će se podružiti uz roštilj. Akciji će se priključiti i učenici Obrtničke škole, Umjetničke škola, a možda i učenici Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik.

Prema riječima organizatora, tijekom kampanje 2011. godine održane su 142 volonterske akcije na području cijele Hrvatske, organizirane od strane 122 udruge i ustanove. Ukupno je sudjelovalo 2007 volontera koji su kroz različite volonterske aktivnosti doprinijeli svojim zajednicama ukupno uloživši 5862 volonterskih sati. U ovogodišnjoj kampanji očekuje se više od 1000 sudionika u više od 100 različitih volonterskih aktivnosti na području cijele Hrvatske.

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović i ove je godine dao punu podršku aktivnostima Hrvatske mreže volonterskih centara u nastojanjima da nacionalnom kampanjom „Hrvatska volontira“ potakne još više građana, udruga, institucija i tvrtki na drugačiji odnos prema općem dobru i javnom interesu koji treba biti iznad interesa pojedinca.

Pročitajte još

DUBROVAČKI CARITAS U AKCIJI ZA POMOĆ ALBANIJI Osnovci za osnovno, odrasli za dodatno

Dulist

POZIV TREĆAŠIMA Dođite večeras u Lazarete i postanite Linđovac!

Dulist

BESPLATNI WEBINARI Kako proširiti svoje poslovanje ili se ‘progurati’ na tržištu?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija