Kultura

Vokalna glazba kroz stoljeća u ljetnikovcu Bunić Kaboga

Vokalna glazba kroz stoljeća u ljetnikovcu Bunić Kaboga
Singer Pur 2016

U suradnji Dubrovačkih ljetnih igara i zaklade Caboga Stiftung njemački vokalni ansambl Singer Pur gostuje u Dubrovniku, a večeras u 21 sat održat će koncert u ljetnikovcu Bunić Kaboga. Ulaz je besplatan, ali je gratis ulaznice potrebno ranije preuzeti na blagajni Igara.

U repertoaru ovog njemačkog ansambla ne postoje stilska ograničenja. Njihovi programi uključuju sve što se može izvesti glasom od srednjovjekovne do avangardne glazbe, pregršt novih skladbi i aranžmana pisanih za njih te razne oblike improvizacije. Program koji će ansambl izvesti za dubrovačku publiku nosi naziv Sumer is icumen in, odnosno Ljeto je stiglo, a uključuje vokalne kompozicije od 15. pa sve do 20. stoljeća. Težnja da a cappella pjevanje učine svojim životnim fokusom razvila se već u školi pa je, ubrzo nakon odlaska iz slavnog dječačkog zbora Regensburger Domspatzen, pet bivših članova ostvarilo svoj san i osnovalo Singer Pur 1991. godine. Sretna ljubavna veza je u njihove redove dovela sopran, a ubrzo nakon toga ovaj sekstet s neuobičajenom kombinacijom glasova (sopran, tri tenora, bariton i bas) osvojio je prvu nagradu na njemačkom nacionalnom natjecanju Deutscher Musikwettbewerb, a godinu kasnije prestižni Grand Prix za vokalne ansamble na međunarodnom Tampere Music Festivalu u Finskoj, što ih je lansiralo prema statusu vodeće vokalne skupine njemačkog govornog područja. Uskoro su pojavljivanjem na televiziji i radiju, snimanjima nosača zvuka i pozivima na najveće festivale i koncerte u gotovo 60 zemalja ostvarili međunarodnu karijeru.

U suradnji s javnim gradskim prijevoznikom Libertas Dubrovnik organiziran je prijevoz do ljetnikovca Bunić Kaboga, autobusom koji polazi u 20:30 sati s Pila, a zaustavlja se i na autobusnoj stanici u Vukovarskoj ulici. Povratak je odmah po završetku koncerta.

Ulaz je besplatan, no zbog ograničenog broja sjedećih mjesta gratis ulaznice je potrebno ranije preuzeti na blagajni Dubrovačkih ljetnih igara u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1) koja je otvorena radnim danima, od ponedjeljka do petka, od 10 do 18 sati. Potporu programu su dali Hoteli Maestral te Gulliver Travel.

Pročitajte još

ZBOR BLASIUS NASTUPA U METKOVIĆU Slavlje se nastavlja!

Dulist

Glazbena radionica Sorgo započinje novi ciklus koncerata

Dulist

[FOTO] UNIŠTENJE U FLORI Prva samostalna izložba Josipe Vlašić u Dubrovniku

Dulist