Grad

Vodovod mijenja 50 godina star cjevovod u Uvali Lapad

Vodovod mijenja 50 godina star cjevovod u Uvali Lapad

Dubrovački Vodovod u idućih će 15 dana raditi na zamjeni starog i dotrajalo kanalizacijskog sustava u Uvali Lapad. Sve kako bi se dugotrajno osiguralo čisto more na plaži u Uvali.
-Dio je to aktivnosti usmjerenih na sanaciju svih kanalizacijskih objekata i mreže odvodnje u sklopu priprema za turističku sezonu, a koje je Uprava Vodovoda od ove godine uvela kao godišnju obvezu. Radovi na obnovi kanalizacijskog sustava u uvali Lapad izvode se u suradnji s investitorom koji tamo trenutno izvodi radove. Tako je dogovoreno kako će investitor o svom trošku izvesti dio građevinskih radova, tj. potrebne iskope, dok će Vodovod izvršiti zamjenu i montažu cijevi. Dosadašnji cjevovod koji je star pola stoljeća zamijenit će moderne cijevi od stakloplastike, a napravit će se i nova reviziona okna – navode iz Vodovoda. Također obavještavaju kako u vrijeme zamjene cjevovoda može doći do kratkotrajnih preljeva otpadnih voda.
-Novi sustav značajno će unaprijediti sustav odvodnje te osigurati dugotrajnu sanitarnu ispravnost na tom dijelu uvale Lapad – ističu iz gradske tvrtke.

Pročitajte još

Dva nova kombija u Libertasu

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović

UŽIVO OD 10 SATI Pratite otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist