Aktualno

Vodovod izgradio novu dionicu vodoopskrbnog cjevovoda na Putu od Bosanke

Vodovod izgradio novu dionicu vodoopskrbnog cjevovoda na Putu od Bosanke

Na Putu od Bosanke Vodovod Dubrovnik izgradio je novu dionicu vodoopskrbnog cjevovoda od nodularnog lijeva, čime je značajno poboljšana i dugoročno osigurana vodoopskrba na području Ploča.

-Ulicu po ulicu, dio po dio grada rješavamo problematične točke na našem sustavu. Aglomeracija će riješiti one najveće probleme, ali uvijek postoje ovakvi manji dijelovi sustava koje je potrebno unaprijediti neovisno o tome. Stoga smo se u ove četiri godine trudili što više takvih riješiti, a sada je i ovaj dio mreže na Pločama došao na red. Postavljanjem ovog cjevovoda, profila 150 mm, napravili smo svojevrstan prsten kojim smo dobili mogućnost alternativne opskrbe ovog područja u slučaju kvara – rekao je predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik Lukša Matušić te naglasio da će ova investicija dugoročno osigurati stabilnu opskrbu pitkom vodom na ovom području.

Ovu investiciju Vodovod je financirao iz vlastitih sredstava, a vrijedna je oko 200 tisuća kuna. U sklopu radova, izgrađen je i priključni cjevovod, a sami radovi obavljeni su izuzetno brzo i znatno prije predviđenog roka, uključujući i ponovno asfaltiranje prometnice.

-Radovi na ovoj zahtjevnoj dionici su uistinu obavljeni u rekordnom roku i efikasno, ali Vodovodu je najvažnije da smo riješili još jednu kritičnu točku i osigurali da stanovnici Ploča imaju u svakom trenutku imaju neometanu opskrbu pitkom vodom – zaključno je izjavio Lukša Matušić koji se zahvalio svima uključenima u ovaj projekt na brzo obavljenom poslu, a tamošnjim stanovnicima na strpljenju tijekom izvođenja radova.

Pročitajte još

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist