Aktualno

POMORSKA TRAGEDIJA Prošlo je 29 godina od potonuća Aurore

Jedna od najvećih katastrofa u modernoj povijesti Dubrovnika – sudar broda Aurora i trajekta Ilirija, koji su zbog straha od agresorske vatre u punoj brzini uplovljavali u luku, dogodila se na današnji dan prije 29 godina, točno u 16.43 sata.

Manja Aurora, tada u vlasništvu Atlasa, u trenu je potonula, a poginulo je i deset putnika, od kojih troje djece. Plovila je na ruti između grada i tada još uvijek okupiranog Cavtata.

Poginuli su Lucija Mandun, Mato Letunić, Luce Letunić, Senka Kralj, Romano Kralj (8), Andrea Banović (3), Nikolina Banović (5), Jele Bogišić, Šima Grbešić i Nikola Bulum. Do današnjeg dana nitko nije odgovarao za njihovu smrt.

Zastrašujuće fotografije havarije slikao je fotograf Darko Vrbica, koji je u trenutku tragedije bio putnik na Jadrolinijoj Iliriji.

Povodom 29. obljetnice potonuća broda Aurora spuštanjem vijenaca u more odat će se počast svim poginulima u nesreći. Vijenci će se spustiti u more u luci Gruž u 16 sati i 43 minute.

Pročitajte još

‘Vozi se slalom’ između cijena materijala, a kvalitetnog radnika nema ‘ni za lijeka’

Iva Dedo

ODRŽAVANJE I POPULARIZACIJA TRADICIJE Konavosko svilarstvo pod preventivnom zaštitom!

Dulist

NESLUŽBENO Benzin i dizel u ponoć ne poskupljuju

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija