Aktualno

U SPOMEN NA TRAGEDIJU Položeni vijenci u more za sve poginule s Aurore

Povodom 29. obljetnice sudara broda Aurora s trajektom Ilirija, jedne od najvećih katastrofa u modernoj povijesti Dubrovnika gradonačelnik Mato Franković i načelnik Općine Konavle Božo Lasić položili su vijence u more u počast svima koji su u toj tragediji izgubili živote.

-Brojni naši sugrađani, a posebno stanovnici Konavala u tom su sudaru izgubili živote. Posebno se sjećamo i mladih koji su preminuli na ovom brodu. Zasigurno da se tragedija ne bi dogodila da nije bilo Domovinskog rata i uistinu sve navedene žrtve možemo smatrati i žrtvama Domovinskog rata. Žao mi je što danas s nama nema gospođe Luce Popović koja je godinama bila čak i jedina osoba koja je dolazila i poklanjala se žrtvama kao živi svjedok te tragedije. Više puta je isticala kako joj se svaki segment toga događanja vrti pred očima od tada do danas. Ima zdravstvenih problema pa nažalost nije mogla biti s nama – rekao je gradonačelnik Franković.

Načelnik Božo Lasić kratko je istaknuo kako je ovo jedna od najvećih tragedija koju su Konavljani doživjeli te da je u njoj u jednome trenutku izgubljeno 18 života.

Podsjetimo, u ovoj tragediji poginuli su Lucija Mandun, Mato Letunić, Luce Letunić, Senka Kralj, Romano Kralj (8), Andrea Banović (3), Nikolina Banović (5), Jele Bogišić, Šima Grbešić i Nikola Bulum. Do današnjeg dana nitko nije odgovarao za njihovu smrt.

Pročitajte još

Rendžeri pomogli odsukati jedrilicu kraj Polača

Dulist

[SPCO DSUBROVNIK] ‘Nismo ni pretpostavljali da za tako nešto treba tražiti dozvolu’

Dulist

ČEKA SE U REDU ZA KUPITI KARTU Velike gužve pred Jadrolinijom

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija