Aktualno

U SPOMEN NA TRAGEDIJU Položeni vijenci u more za sve poginule s Aurore

U SPOMEN NA TRAGEDIJU Položeni vijenci u more za sve poginule s Aurore

Povodom 29. obljetnice sudara broda Aurora s trajektom Ilirija, jedne od najvećih katastrofa u modernoj povijesti Dubrovnika gradonačelnik Mato Franković i načelnik Općine Konavle Božo Lasić položili su vijence u more u počast svima koji su u toj tragediji izgubili živote.

-Brojni naši sugrađani, a posebno stanovnici Konavala u tom su sudaru izgubili živote. Posebno se sjećamo i mladih koji su preminuli na ovom brodu. Zasigurno da se tragedija ne bi dogodila da nije bilo Domovinskog rata i uistinu sve navedene žrtve možemo smatrati i žrtvama Domovinskog rata. Žao mi je što danas s nama nema gospođe Luce Popović koja je godinama bila čak i jedina osoba koja je dolazila i poklanjala se žrtvama kao živi svjedok te tragedije. Više puta je isticala kako joj se svaki segment toga događanja vrti pred očima od tada do danas. Ima zdravstvenih problema pa nažalost nije mogla biti s nama – rekao je gradonačelnik Franković.

Načelnik Božo Lasić kratko je istaknuo kako je ovo jedna od najvećih tragedija koju su Konavljani doživjeli te da je u njoj u jednome trenutku izgubljeno 18 života.

Podsjetimo, u ovoj tragediji poginuli su Lucija Mandun, Mato Letunić, Luce Letunić, Senka Kralj, Romano Kralj (8), Andrea Banović (3), Nikolina Banović (5), Jele Bogišić, Šima Grbešić i Nikola Bulum. Do današnjeg dana nitko nije odgovarao za njihovu smrt.

Pročitajte još

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist

RASPITALI SMO SE Kad će voda poteći lapadskim fontanama?

Dulist