Aktualno

Vodosprema zaključana, kapija razvaljena

Stanovnici Mokošice i Gornjeg Obuljena svako par godina brane svoje kuće od požara. Tako je bilo i jučer. Unatoč njihovoj želji da pomognu vatrogascima, suočeni su s nekoliko problema.

Blaž Pezo, stanovnik Gornjeg Obuljena, rekao nam je kako već godinama, nakon posljednjeg velikog požara, stanovnici upozoravaju na loše stanje hidrantske mreže i požarnih putova poviše Gornjeg Obuljena.

– Već godinama pokušavamo izgraditi  80-ak metara hidrantske mreže kako bi se moglo doći do zadnje kuće te uvući cijevi.  U Vodovodu smo razgovarali i o nadogradnji hidrantske mreže u Gornjem Obuljenu i u Mokošici te u Petrovom selu. Tražili smo i da se postave tri-četiri hidranta i izlaza, kako bi se prilikom požara mogla obraniti Stara Mokošica i Maslinata. No do dan danas to nije napravljeno –  ističe Pezo. .

Problem je jučer bila i zaključana vodosprema, ograđena kapijom, koju su vratrogasci morali razvaliti.

– Tražili smo da se na ogradi kojom je ograđena vodosprema napravi kapija jer s druge strane postoji put kojim vatrogasna kola mogu proći i obraniti naselje. To je i učinjeno ali Vodovod nije ostavio ključe kapije ni Kotaru ni DVD-u, tako da su jučer vatrogasci morali razvaliti kapiju – zaključuje Blaž Pezo.

DuList pokušao je doći do odgovornih u Vodovodu. No, Branko Negodić predsjednik Uprave Vodovoda, nije nam mogao, ili htio odgovoriti na ova pitanja.

Pročitajte još

WhatsApp od 1.11. neće raditi na nekim mobitelima

Dulist

PREDSJEDNIK JE SREĆKO MUSIĆ Osnovana županijska podružnica Udruge branitelja i veterana Vojne policije iz Domovinskog rata

Dulist

Tko je bez struje u četvrtak i petak?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija