Aktualno

Nedostaje gasitelja!

Zamjenik župana Frano Skokandić u Kuli Norinskoj vodio je sjednicu Stožera za zaštitu i spašavanje Dubrovačko-neretvanske

županije na kojoj su bili i glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković te zapovjednik Operativnog vatrogasnog zapovjedništva Mate Obradović i na kojoj se razgovaralo o stanju na požarištima u Županiji.

Fronta požara u Neretvi je dužine 20 km, proteže se od Komina do Kule Norinske i sjeverno od Kule Norinske. Procjenjuje se da je opožareno oko 850 hektara.

Glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske Slavko Tucaković procijenio je da se s raspoloživim snagama neće moći sanirati požarište u Neretvi te je rekao kako će tijekom utorka doći još 43 vatrogasca iz sjevernog dijela Hrvatske.

Zbog toga je Hrvatska vojska organizirala dolazak dva helikoptera sa po 20 opremljenih vojnika, te će po potrebi, a ovisno o stanju na požarištima na području cijele Republike Hrvatske, tijekom utorka, biti angažirane dodatne snage. Također, će se opet angažirati i zračne snage. Grad Dubrovnik je dostavio 70 ležajeva za smještaj vojske.

Na terenu je stalno prisutna ekipa hitne medicinske pomoći, a Crveni križ i Hrvatska gorska služba spašavanja su u pripravnosti.
Županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović izvijestio je da su na području Županije, na tri požarišta  (Plat, Mokošica, Komin i Kula Norinska) angažirane sve raspoložive vatrogasne snage, kao i državne intervencijske postrojbe te da one nisu dovoljne za obranu od vatrene stihije.

Na sjednici  su bili načelnici Stožera zaštite i spašavanja Općine Kula Norinska, Grada Ploča, Grada Metkovića, predstavnici DUZS/PUZS Dubrovnik, predstavnici Crvenog križa, Hitne medicinske pomoći, HEP-a pogon Ploče te HGSS-a.

Sljedeći sastanak Stožera za zaštitu i spašavanje DNŽ održati će se u ponedjeljak 13. kolovoza 2012. godine u 8 sati kada će se s obzirom na situaciju predvidjeti i daljnja postupanja svih angažiranih snaga i službi.
 

Pročitajte još

NEKA NJEGOVA NADA SVIMA BUDE INSPIRACIJA Ivanova želja je jednostavna: ‘Želim hodati!’

Mia Njavro Banić

IN MEMORIAM Posljednji pozdrav našem gosparu Željku

Dulist

U NOĆI S PETKA NA SUBOTU Policija u akciji, provjerite koga će nadzirati

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija