Kultura

Vodimo vas na “skup: igre”!

Vodimo vas na "skup: igre"!

DuList u suradnji s Dubrovačkim ljetnim igrama jednom našem čitatelju daruje dvije ulaznice za predstavu “skup:igre”, autorski projekt Saše Božića, ostvarenom u suradnji s Art radionicom Lazareti. Predstava će se održati u utorak, 24. srpnja u 21.30 u Lazaretima.

Kao i uvijek, potrebno je biti dovoljno brz i na našu e-mail adresu info@dulist.hr poslati e.mail s naslovom “Skup”, imenom i prezimenom i kontakt brojem. Najbržeg dobitnika ulaznice će čekati na ulazu prije predstave.
 
Podsjetimo, u autorskom projektu Saše Božića glume Nataša Dangubić, Dado Ćosić, Ivan Grčić, Petra Hrašćanec, Marko Jastrevski, Nataša Kopeč, Doris Šarić-Kukuljica, Vilim Matula i Silvio Vovk.

Uz njih se u video materijalu pojavljuju i mnogi građani Dubrovnika Franica Bačić, Nikola Beatović, Vedran Benić, Baldo Božović, Luko Brailo, Zora Brajević, Žuža Egrenyi, Ileana Grazio, Ivo Grbić, Igor Hajdarhodžić, Ksenija Hajdarhodžić, Đelo Jusić, Nike Gjaja Karapešić, Milka Podrug Kokotović, Lukša Lucianović, Vaso Lučić, Heide Luetić, Jovica Popović, Andrija Seifried, Jozo Serdarević, Ivica Sršen, Matko Sršen, Feđa Šehović, Nikša Šuman, Patricija Veramenta i Tomo Vlahutin. Autor video materijala je Josip Visković.
 
Kazališni projekt “skup: igre” bavi se potencijalitetom memorije kao mjestom za nastanak kazališnog čina. Za svoj nastanak ne uzima literarni predložak: komediju Skup Marina Držića, niti se bavi rekonstrukcijom predstave SkupKoste Spaića; u njegovom žarištu je publika, ona nekadašnja, sadašnja i buduća.
 
Projekt raspravlja sjećanja gledatelja predstave Skup u režiji Koste Spaića i uzima ih kao polazište za autorsku meditaciju na temu smisla i djelovanja kazališne umjetnosti, namjerno žrtvujući originalnu predstavu, a u korist gledatelja iste, propitujući suptilne teme poroznosti ljudske memorije, trajanja umjetničkog čina.
 
Kombinirajući kazalište i dokumentaristički video rad istražujemo kako Spaićev mitski Skup koji je praizveden prije 54 godine (igrala se 14 sezona!) naseljava svjetove ljudi koji su prisustvovali njezinim izvedbama.

Pročitajte još

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

ORATORIJSKO REMEK DJELO Mozartov Requiem u Male braće

Dulist