Kultura

Jedinstveni Kennedy šarmirao festivalsku publiku

Jedinstveni Kennedy šarmirao festivalsku publiku

Jedan od vodećih svjetskih virtuoza, britanski violinist Nigel Kennedy nastupio je sinoć u sklopu Vip programa 63. Dubrovačkih ljetnih igara na taraci tvrđave Revelin sa svojim jazz kvintetom i atraktivnim programom.

 Štićenik Yehudija Menuhina, 'enfant terrible' svjetske klasične glazbene – Nigel Kennedy već više od četvrt stoljeća znan je kao jedan od vodećih svjetskih virtuoza i jedan od najvećih violinističkih zvijezda današnjice.
 
Njegov jedinstveni talent, svjež pogled na klasični i suvremeni repertoar i golema pozornost koju mu mediji posvećuju, učinili su ga „najprodavanijim“ violinistom svih vremena.
 
Sa svojim kvintetom, kojeg uz Kennedyja na električnoj i klasičnoj violini čine još sjajni poljski jazzeri: Piotr Wylezol na glasoviru i Hammond orguljama, Adam Kowalewski na basu, Krzysztof Dziedzic, bubnjevi i udaraljke te Tomasz Grzegorski na saksofonu, za ovu posebnu izvedbu na 63. Dubrovačkim ljetnim igrama, izveli su raznolik repertoar sačinjen od elemenata klasične i jazz glazbe, uključujući Kennedyjeve originale, Bachove kompozicije te djela iz standardnog repertoara.
 
Večer je zaključena Kennedyjevom virtuoznom izvedbom mađarskog čardaša. Ekscentrični, vragolasti, ali nadasve šarmantni Kennedy, s lakoćom je nasmijavao publiku.
 
Svježa, moderna, vibrantna glazba puna ritma u izvedbi ovih talentiranih glazbenika i virtuoznog Kenendyja istinski je i od samog početka pa do kraja obuzela publiku, po čijim se reakcijama može zaključiti da će se nastup Nigel Kenendyja na taraci Revelina dugo pamtiti.

Pročitajte još

[FOTO] UNIŠTENJE U FLORI Prva izložba Josipe Vlašić

Dulist

KONCERTI U TAJNIM VRTOVIMA Kvartet Sorkočević ispred Kuće Bukovac

Dulist

ZAPOČELO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Puna crkva Male Braće na prvom koncertu

Dulist