Politika

Vlahušiću oduzeto predstavljanje HNS-a

Članovi Predsjedništva GO HNS-a daju bezrezervnu podršku predsjedniku Antunu Pravedanu po pitanju imenovanja ravnatelja Javne ustanove Sportski objekti.

Također mu daju podršku u pridržavanju odredaba Statuta te ustanove, a ukoliko na Gradsko vijeće Grada Dubrovnika dođe prijedlog da se za ravnatelja Javne ustanove Sportski objekti imenuje Pero Šimunović, glasat će protiv.  Zaključci su to sa današnjeg sastanka Predsjedništva dubrovačkog HNS-a, istaknuo je za duList Antun Pravedan.

Drugi zaključak koji je donesen na sjednici Predsjedništva je da se ovlašćuje Antun Pravedan da na svim koordinacijama vladajućih političkih stranka u gradu Dubrovniku kao predsjednik GO HNS-a jedini može predstavljati tu političku stranku. Do sada je to, rekao je Pravedan, radio dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić, koji je ujedno i član Predsjedništva te stranke.

Obje odluke donesene su jednoglasno, no na sastanku nije nazočio gradonačelnik Vlahušić koji se ispričao zbog izostanka radi neodgodivih obveza. Na pitanje zna li kakav je stav gradonačelnika Vlahušića oko ovih odluka i znači li to moguće zaoštravanje odnosa sa samim gradonačelnikom, Pravedan je odgovorio:

– Ne zaoštravamo odnose. Želimo da se poštuje zakonitost, a gradonačelnik nije rekao nijednu riječ protiv toga – kratko je odgovorio.
Na pitanje ostaje li još pri tome da će, ukoliko se prijedlog za imenovanje Pera Šimunovića za ravnatelja Javne ustanove Sportski objekt ipak nađe pred Gradskim vijećnicima, HNS istupiti iz vladajuće koalicije, Pravedan ovoga puta odgovara na slijedeći način:

– Ukoliko dođe na Gradsko vijeće, glasat ćemo protiv. A o mogućem raskidu koalicije nakon toga odlučivat će Predsjedništvo stranke – zaključio je.

Pročitajte još

Kristić skuplja potpise za tematsku sjednicu Gradskog vijeća o stanju u sportu!

Dulist

MATO FRANKOVIĆ Nemam ambicija za Sabor. O kandidaturi za novi mandat kad za to dođe vrijeme

Dulist

Marija Vučković odgovorila odlazi li iz Vlade riječima: Za sada sam tu

Dulist