Grad

VLAHUŠIĆ VIJEĆNICIMA ‘Ako izmjene odluku o zaustavljanju na Pilama na štetu proračuna, ide im kaznena prijava!’

VLAHUŠIĆ VIJEĆNICIMA 'Ako izmjene odluku o zaustavljanju na Pilama na štetu proračuna, ide im kaznena prijava!'

Agencije su nam ponudile da bi plaćale 12 tisuća kuna godišnje, što je kuna po putniku. A Dubrovnik nije kikiriki grad i nama ta kuna ne treba. Da od 800 tisuća putnika s cruisera dobijemo godišnje 800 tisuća kuna? Što ćemo s tim? – izjavio je danas na Pilama gradonačelnik Andro Vlahušić na temu provedbe odluke o naplati zaustavljanja autobusa putničkih agencija na Pilama.

-Nudimo agencijama da dolazak na Pile bude besplatan za cruiserske kompanije, ako kupe jedan izlet u grad. Ali što ako ne kupe ništa? Nećemo se dirati u njihovu poslovnu politiku, ali želimo unaprijediti situaciju – rekao je Vlahušić.

-Imamo problem s dolascima cruisera, jer su dubrovačke agencije ugovorile takve cijene da su sebi onemogućile pozitivno poslovanje kad dovode ljude na Pilama. Želimo li dopustiti takvu torturu? Nema problema da zajednički izmjenimo odluku o zaustavljanju, ali moramo štititi interes građana. Pravilo mora biti jednako za sve, ne smije biti privilegija – objasnio je Vlahušić.

– Autobuserima čije agencije ne plaćaju pišu se kazne, i to im je jasna poruka. Tko redovito plaća nema problema – dodao je Vlahušić.

Upozorio je gradske vijećnike, ukoliko budu mijenjali svoju odluku o zaustavljanju na Pilama tako što bi financijski uvjeti bili lošiji od trenutnih (procjenio je zaradu na 17 milijuna kuna godišnje), da im ‘ide automatski kaznena prijava’.

-Sve manje od toga bit će šteta za gradski proračun – istaknuo je Vlahušić.

Gradonačelnik je također najavio premještaj rampi s Pila na Zagrebačku ulicu, što je već ranije spominjao da će se ostvariti ovog proljeća.

-Prolaz će biti omogućen građanima, turističkim autobusima i onima koji plate prolaz. Tko ne plati, neće moći ući u zonu grada. Uz to, osnovat ćemo gradsku putničku agenciju, koja će se truditi osmisliti izlete. Dubrovačke turističke agencije se ne razvijaju, nude uvijek isto, od Gruža do Pila. Pozvat ćemo građane da osmisle izlete – rekao je Vlahušić.

-Svatko tko misli da će proći nekažnjeno mora znati da je sve evidentirano inaravno da će dobiti adekvatnu kaznu. Hvala međunarodnim, hrvatskim i dijelu dubrovačkih agencija koje plaćaju svoje obveze. Što se tiče iskrcaja na autobusnim stanicama, ako bude potrebno mi ćemo i fizički, s automobilima, ja prvi, onemogućiti sve koji žele stvoriti kaos na Pilama – izjavio je zamjenik gradonačelnika Željko Raguž, koji koordinira aktivnosti Sanitata i komunalnog redarstva..

-Nećemo dopustiti da se ulaskom u sezonu stvara kaos na Pilama. Hvala građanima koji nam daju podršku i prepoznaju kako se borimo za punjenje gradskog proračuna i štitimo red od Ilijine glavice do Boninova – dodao je Raguž.

Direktor Libertasa Đuro Deranja tom prilikom je istaknuo kako su autobusne stanice namijenjene isključivo za javni gradski prijevoz i ne mogu ih koristiti drugi autobusi. Osim toga, dodao je, Libertas na Pilama nema dovoljno staničnih mjesta i nije moguće fizički dopustiti drugim autobuserima ukrcaj I iskrcaj putnika.

-Stanicu na Pilama ne koristimo samo kao stanicu, već i kao okretište. Ako bi se tu ukrcavali i iskrcavali putnici agencija, ne bi se mogli okretati, što bi značilo probleme s voznim redom i negodovanje putnika, koje se već događa – izjavio je Deranja.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

GRAD ZAPOŠLJAVA Raspisan natječaj za komunalne redare

Dulist

Dvije obitelji s ukupno devetoro djece uselit će u gradske stanove

Dulist