Grad

Evo što su Vlahušić i Franković dogovorili s turističkim agencijama

autobusi pile naplata 150

Gradonačelnik Andro Vlahušić i predsjednik Gradskog vijeća Mato Franković dogovorili su s predstavnicima turističkih agencija i njihovim pravnim zastupnikom Antom Kačićem hitnu izmjenu postojeće odluke o režimu zaustavljanja na Pilama.

Kako navode iz Grada Dubrovnika, tijekom jednosatnog pregovaranja postignut je dogovor da je postojeću odluku potrebno hitno dopuniti i izmijeniti i to prvenstveno radi razgraničivanja izletničkog programa agencija od obavljanja djelatnosti prijevoza gostiju s brodova na kružnim putovanjima.

– Iznesena je spremnost redefiniranja visine nakade za izletničke dolaske, te i prijedlog da se za izlete naknada ne naplaćuje, ali uz obvezu agencija da u program uključe, odnosno kupe uslugu iz „gradskog paketa“; posjet nekom od dubrovačkih muzeja, gradskim zidinama ili, primjerice, otoku Lokrumu. Izletima se neće smatrati puko razgledanje grada. Dok se ne postigne dogovor isti će se naplaćivati kao i do sada, odnosno 800 kuna po zaustavljanju i iskrcaju – pišu iz Gradske uprave.

Nadalje se ističe kako će se, u cilju omogućavanja prijevoza velikog broja gostiju u optimalnom vremenu i smanjenja prometnih gužvi, a ne ugrožavajući financijsko poslovanje agencija kao ni proračunske prihode Grada Dubrovnika, za tzv. shuttle prijevoz od terminala u Gružu do Pila uvesti vinjete. Glasit će na agencije i odnosit će se isključivo za prijevoz na potezu od terminala u Gružu do Pila.

Posebno će se godišnjom iskaznicom regulirati zaustavljanje vozila 8+1, ali samo za iskrcaj gostiju na Pločama, dok će se zaustavljanje na platou Pila naplaćivati kao i do sada. Važećom odlukom za ovu kategoriju vozila propisana je cijena od 200 kuna po zaustavljanju i iskrcaju.

Posljednji zaključak odnosi se na izmjene vremena kada se naknada ne naplaćuje. Prihvaćen je prijedlog agencija da se naknada neće naplaćivati od 19.00 do 8.00 sati u razdoblju od 1. ožujka do 30 studenog, umjesto od 20.00 sati kako je propisano trenutnom odlukom.

Pročitajte još

DO IZGRADNJE NA ŽARKOVICI Centar za pružanje usluga u zajednici privremeno u prostorima bazena

Dulist

Posljednji ispraćaj gospara Paljetka u petak u 15 sati na Boninovu

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist