Aktualno

Vlahušić traži očitovanje konzervatora

vlahusic salja2

Gradonačelnik Vlahušić očito je odlučio raskrstiti s optužbama o prekomjernom korištenju javnih površina na Stradunu.

Naime, kako stoji na službenoj internetskoj stranici Grada Dubrovnika, gradonačelnik je, kao što je i najavio na 26. sjednici Gradskog vijeća tijekom odgovora na vijećničko pitanje vijećnice Dubravke Marunčić, zatražio izvješće Upravnog odjela za gospodarenje nekretninama o korištenju javnih površina na Stradunu.

– Nakon analize koliko ima stolova te tko je zakupac, po kojim cijenama koristi javni prostor i koliko ukupno gradski proračun uprihoduje od stolova na Stradunu, Grad Dubrovnik zatražit će očitovanje Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture o primjerenosti postavljanja stolova kavana i restorana u blizini crkve svetog Vlaha. Na temelju navedenih podataka i očitovanja koji će biti objavljeni na službenim web stranicama Grada Dubrovnika, gradonačelnik će javno iznijeti preporuke za postupanje  Povjerenstvu za javne površine – stoji u objavi Grada Dubrovnika.

Podsjetimo, na prošloj sjednici Gradskog vijeća gradska vijećnica HDZ-a Dubravka Marunčić pitala je gradonačelnika zašto gradska uprava još uvijek nema uspostavljenu politiku upravljanja javnim protorima i površinama po mjeri građana. Pitanje je već tada razljutilo gradonačelnika koji je u svom odgovoru spomenuo i gradskog vijećnika Tomislava Ivušića (HDZ) koji ima dozvolu za držanje stolova baš ispred crkve svetog Vlaha.

Očito je gradonačelnik ljutnju odlučio konkretizirati.

Pročitajte još

MEĐUNARODNI DAN JOGE Proslava u nedjelju na Lokrumu

Dulist

BABY LASAGNA VATRENIMA: Donesite to zlato doma!

Dulist

Gužve kroz Župu, naoružajte se strpljenjem!

Dulist