Aktualno

Vlahušić traži očitovanje konzervatora

Gradonačelnik Vlahušić očito je odlučio raskrstiti s optužbama o prekomjernom korištenju javnih površina na Stradunu.

Naime, kako stoji na službenoj internetskoj stranici Grada Dubrovnika, gradonačelnik je, kao što je i najavio na 26. sjednici Gradskog vijeća tijekom odgovora na vijećničko pitanje vijećnice Dubravke Marunčić, zatražio izvješće Upravnog odjela za gospodarenje nekretninama o korištenju javnih površina na Stradunu.

– Nakon analize koliko ima stolova te tko je zakupac, po kojim cijenama koristi javni prostor i koliko ukupno gradski proračun uprihoduje od stolova na Stradunu, Grad Dubrovnik zatražit će očitovanje Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture o primjerenosti postavljanja stolova kavana i restorana u blizini crkve svetog Vlaha. Na temelju navedenih podataka i očitovanja koji će biti objavljeni na službenim web stranicama Grada Dubrovnika, gradonačelnik će javno iznijeti preporuke za postupanje  Povjerenstvu za javne površine – stoji u objavi Grada Dubrovnika.

Podsjetimo, na prošloj sjednici Gradskog vijeća gradska vijećnica HDZ-a Dubravka Marunčić pitala je gradonačelnika zašto gradska uprava još uvijek nema uspostavljenu politiku upravljanja javnim protorima i površinama po mjeri građana. Pitanje je već tada razljutilo gradonačelnika koji je u svom odgovoru spomenuo i gradskog vijećnika Tomislava Ivušića (HDZ) koji ima dozvolu za držanje stolova baš ispred crkve svetog Vlaha.

Očito je gradonačelnik ljutnju odlučio konkretizirati.

Pročitajte još

OFEL 2023 OKUPLJA ZNANSTVENU ELITU Jedna od vodećih regionalnih znanstvenih i stručnih konferencija u Dubrovniku!

Dulist

Nove promjene za vozače, evo kolike su kazne

Dulist

OBAVIJEST IZ ELEKTROJUGA Tko je bez struje u utorak i srijedu?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija