Aktualno

Vlahušić traži očitovanje konzervatora

Gradonačelnik Vlahušić očito je odlučio raskrstiti s optužbama o prekomjernom korištenju javnih površina na Stradunu.

Naime, kako stoji na službenoj internetskoj stranici Grada Dubrovnika, gradonačelnik je, kao što je i najavio na 26. sjednici Gradskog vijeća tijekom odgovora na vijećničko pitanje vijećnice Dubravke Marunčić, zatražio izvješće Upravnog odjela za gospodarenje nekretninama o korištenju javnih površina na Stradunu.

– Nakon analize koliko ima stolova te tko je zakupac, po kojim cijenama koristi javni prostor i koliko ukupno gradski proračun uprihoduje od stolova na Stradunu, Grad Dubrovnik zatražit će očitovanje Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture o primjerenosti postavljanja stolova kavana i restorana u blizini crkve svetog Vlaha. Na temelju navedenih podataka i očitovanja koji će biti objavljeni na službenim web stranicama Grada Dubrovnika, gradonačelnik će javno iznijeti preporuke za postupanje  Povjerenstvu za javne površine – stoji u objavi Grada Dubrovnika.

Podsjetimo, na prošloj sjednici Gradskog vijeća gradska vijećnica HDZ-a Dubravka Marunčić pitala je gradonačelnika zašto gradska uprava još uvijek nema uspostavljenu politiku upravljanja javnim protorima i površinama po mjeri građana. Pitanje je već tada razljutilo gradonačelnika koji je u svom odgovoru spomenuo i gradskog vijećnika Tomislava Ivušića (HDZ) koji ima dozvolu za držanje stolova baš ispred crkve svetog Vlaha.

Očito je gradonačelnik ljutnju odlučio konkretizirati.

Pročitajte još

NA JUGU HRVATSKE MiG-ovi presreli civilni zrakoplov s kojim se nije mogla uspostaviti radio veza

Dulist

CRVENI KRIŽ POZIVA Odazovite se novoj akciji, posebno darivatelji s krvnim grupama A i 0!

Dulist

Blagdan je Velike Gospe

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija