Aktualno

“Uznemireni smo i povrijeđeni!”

Predsjednica Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Olga Muratti uputila je u petak, 30. ožujka dopis ministru pomorstva, prometa i infrastrukture Zlatku Komadini.

Sadržaj dopisa prenosimo u cijelosti:
 
"Poštovani gospodine ministre, nedavne izjave gospodina prof. dr. sc. Ivana Dadića, zamjenika predsjednika Nadzornog odbora javne tvrtke Hrvatske autoceste d.o.o., vezane za prometna rješenja juga Hrvatske uznemirile su i povrijedile sve nas građane Dubrovnika, ali i građane cijele Dubrovačko-neretvanske županije.

Nakon toliko godina lažnih obećanja bivše Vlade Republike Hrvatske i lažnih otvaranja radova kako kod Osojnika tako i na Pelješkom mostu, ne možemo razumjeti izjave gospodina Ivana Dadića, tim prije jer je gospodin Zoran Milanović, predsjednik Vlade Republike Hrvatske, samo dvadesetak dana ranije vrlo jasno rekao kako će Vlada  učiniti sve da Dubrovnik što prije spoji s ostatkom Hrvatske.

Tom prilikom premijer je kazao kako u Vladi ispituju mogućnost prolaska dijela autoceste kroz područje susjedne Bosne i Hercegovine, kako bi se potom brzom cestom spojila preko Primorja do Grada.

S  obzirom na to, u Dubrovniku iskreno vjerujemo da se radi o nesporazumu, odnosno o osobnom mišljenju gospodina Dadića, a ne o stavovima Vlade Republike Hrvatske. Međutim, u javnosti se ostavlja dojam da se radi upravo o stavovima Vlade.

Stoga,  tražimo od Vas, resornog ministra u Vladi Republike Hrvatske,  službeno objašnjenje i očitovanje o, po nama, neprimjerenim izjavama koje su neprihvatljive ne samo nama, žiteljima  krajnjeg juga Hrvatske nego su suprotne i stavovima koje je iznio predsjednik Vlade.

Molimo Vaš odgovor i objašnjenje jer to svakako zaslužujemo.

S poštovanjem,

Predsjednica Gradskog vijeća:
Olga Muratti"

Pročitajte još

Politolog Maldini: Milanovićeve izjave su za pokretanje članka 105. Ustava

Dulist

IGRE BEZ VATROMETA… Medo Bogdanović: ‘Nešto će se sigurno atraktivno dogoditi tu večer, ali što – ne znam’

Dulist

Inspektori nastavili s ‘češljanjem’ cijena na dubrovačkom području, evo što su utvrdili

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija