Politika

“Vlahušić prisiljen samopromovirati se iz Zagreba”

suica5261

Predsjednica dubrovačkog HDZ-a Dubravka Šuica uputila je priopćenje vezano za jučerašnje sudjelovanje gradonačelnika Vlahušić,  u Zagrebu na prezentaciji „Model uspješnog upravljanja u krizi“. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

– Aktualni dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić, jučer je u Zagrebu održao prezentaciju „Model uspješnog upravljanja u krizi“, a upravo je on čovjek koji je svojom trogodišnjim upravljanjem obilježenim aferama i nerealiziranim obećanjima doveo Dubrovnik u situaciju u kojoj je sada.
 
Obratili su nam se Dubrovčani koji iz ovog posljednjeg istupa gradonačelnika nisu mogli razaznati radi li se o stvarnom gradonačelniku Dubrovnika ili nekom virtualnom.
 
Gradonačelnik se Hrvatskoj pokušava predstaviti uspješnim managerom, ali je prisiljen samopromovirati se iz Zagreba jer mu građani Dubrovnika više ne vjeruju. A svjestan je da bi ga građani Dubrovnika, zbog njegovog načina upravljanja, bili davno smijenili kada bi zakonski mehanizmi za smjenu gradonačelnika bili provedivi.
 
Odričući se gostoprimstva našega Grada i temeljnih načela Europske povelje o lokalnoj samoupravi koja promiče decentralizaciju, gosp. Vlahušić u Zagrebu pod okriljem stranačkog šefa pokušava slatkorječivom samoreklamom priskrbiti sebi još jednu kandidaturu na čelu koalicije SDP-HNS u Dubrovniku.
 
Ne shvaća gradonačelnik Vlahušić da nije potpredsjednik Čačić arbitar koji će ocjenjivati njegov rad već su to građani Dubrovnika. Postavlja se pitanje kakva je to decentralizacija i supsidijarnost ako se po potvrdu kandidature mora ići u Zagreb? Zagreb je svima nama dragi Grad, ali se iz Zagreba Dubrovnik slabo vidi. 
 
Ne može se tek na kraju mandata sjetiti da građani postoje i da imaju potrebe, kao što to radi Andro Vlahušić. A građani najbolje znaju kako se Dubrovnikom trenutno upravlja i kako se upravljalo, te će mu ocjenjivački sud građana vrlo brzo pokazati koliko je (ne)uspješno upravljao Gradom.
 
A preporučamo mu da se suzdrži od predstavljanja „Modela uspješnog upravljanja u krizi“ na primjeru Dubrovnika, jer osim njega u taj model nitko u Dubrovniku ne vjeruje – zaključuje Šuica.
 

Pročitajte još

Knežević iz Sabora: ‘Zakoni i Ustav sprječavaju smjenu sudaca i državnih odvjetnika koji ne rade svoj posao’

Dulist

Franković je od danas saborski zastupnik: ‘I dalje ću braniti boje našeg grada’

Dulist

Konstituiran novi saziv Sabora, Jandroković treći put predsjednik

Dulist