Politika

Matić: Dubrovački HSS neće s HDZ-om

Matić: Dubrovački HSS neće s HDZ-om

Nakon objave priopćenja Središnjice HSS-a u kojem se govori o mogućnosti i potrebama suradnje HSS-a i HDZ-a na predstojećim lokalnim izborima, predsjednik dubrovačkog HSS-a Vide Matić uputio je demanti.

U demantiju Matić ističe kako priopćenje i sastanak čelništava HSS-a i HDZ-a u Zagrebu “ni u kojem slučaju nisu i neće utjecati na već donesenu odluku Gradskog odbora HSS-a o izlasku na predstojeće lokalne izbore”.

– HSS u Gradu Dubrovniku na lokalne izbore izlazi samostalno, i s listom za Gradsko vijeće i s kandidatom za gradonačelnika, gospodinom Željkom Ragužem. Apeliramo zato na sve medije, ali i cijelu dubrovačku javnost da ne interpretiraju pogrešno određene tekstove koji se pojavljuju u medijima – navodi u demantiju Matić.

– Što se pak tiče eventualne postizborne suradnje, o njoj ćemo govoriti kad za to dođe vrijeme. Razumljivo, svaki onaj s kim nakon izbora nađemo zajednički jezik i tko će se slagati s našim programskim smjernicama i idejama za vođenje grada bit će nam potencijalni partner s kojim ćemo raditi na dobrobit grada Dubrovnika i svih njegovih žitelja – navodi Matić.

Podsjetimo, na službenim internetskim stranicama HSS-a stoji informacija o sastanku dva vodstva, a u zadnjoj se rečenici navodi kako je “za očekivati  nastavak suradnje kako na lokalnim tako i na izborima za Europski parlament”. U dubrovačkom HSS-u nastavak suradnje, još je jednom potvrđeno, zasad ne očekuju.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist