Aktualno

Vlahušić primio pripravnike

Vlahušić primio pripravnike

Gradonačelnik Andro Vlahušić primio je danas pripravnike zaposlene uz subvencije Grada Dubrovnika i njihove poslodavce.

Korisnici subvencija i njihovi poslodavci izrazili su zadovoljstvo ovim programom i zaključili kako bi u trenutnim tržišnim uvjetima mnogi od njih još uvijek bili bez posla. Zapošljavanje mladih visokoobrazovanih osoba ključno je jer osigurava njihov povratak u Grad, naglasio je gradonačelnik te dodao kako će uskoro započeti i neke nove mjere i pogodnosti koje će olakšati život mladima u Dubrovniku.  

Uz subvencije Grada, odnosno vaučere u iznosu od 30 tisuća kuna, trenutno je zaposleno 96 osoba. Grad Dubrovnik u tri godine provedbe ovog programa izdvojio je više od tri milijuna kuna, a korisnici su osobe raznih struka – novinari, sportski treneri, odvjetnički pripravnici, inženjeri elektrotehnike, profesionalci u udrugama civilnog društva, magistri građevine i ekonomije i mnogi drugi.

Vaučerom se poslodavcu doznačava 2,500 kuna mjesečno, a on se obvezuje sklopiti Ugovor o radu, isplaćivati neto plaću uposleniku u minimalnom iznosu u visini dobivene mjesečne potpore od Grada Dubrovnika, redovito uplaćivati doprinose za mirovinsko i zdravstveno osiguranje uposlenika te zadržati uposlenika u radnom odnosu najmanje godine dana.
 

Pročitajte još

Dubrovačke balerine na međunarodnom natjecanju postigle izvrsne rezultate

Dulist

PRIDRUŽITE SE Studentska akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Dulist

NAKON ISPADANJA LEJLE Tarik Filipović odgovorio hejterima: ‘Vi ste psihopati i sadisti’

Dulist