Aktualno

Nardelli primio stipendiste

Nardelli primio stipendiste

Općinski načelnik Silvio Nardelli primio je dnaas stipendiste Općine Župa dubrovačka koji su tom prigodom pristupili svečanom potpisivanju ugovora o stipendiranju.

Odobreno je čak 89 stipendija od 142 zaprimljene prijave učenika i studenata s područja Župe dubrovačke za 2012. / 2013. godinu. Svečanom potpisivanju ugovora, nazočio je i Poslovnog centra Dubrovnik gosp. George Lonza, koji je ovom prigodom čestitao stipendistima i zaželio im uspjeh u daljnjem obrazovanju. Također je izrazio zadovoljstvo uspješnom realizacijom projekta, te nadu u nastavak suradnje i u narednim godinama.

Prvi natječaj odnosio se na tri kategorije stipendija, pa je prema kriterijima i odluci Općinskog načelnika 38 stipendija dodijeljeno iznimno uspješnim i darovitim učenicima i studentima, za deficitarna zanimanja odobreno je 16 stipendija, a djeci stradalnika Domovinskog rata 19 stipendija.

Stipendija za učenika iznosi 400  kuna mjesečno, za studenta koji se školuje u Dubrovniku 600 kuna, a za one koji studiraju izvan Dubrovnika stipendija iznosi 1000 kuna.

Ove godine  u stipendiranje učenika i studenata s područja Općine Župa dubrovačka uključila se OTP banka, koja je u okviru projekta „Zeleno svjetlo za znanje“ donirala sredstva za stipendiranje ukupno 15 učenika i studenata iz kategorije slabijeg imovnog stanja za koje je bio raspisan spomenuti dodatni natječaj.

Nakon potpisivanja ugovora, stipendistima su uručeni prigodni darovi sa željama za uspjeh u daljnjem školovanju.

Pročitajte još

Dubrovačke balerine na međunarodnom natjecanju postigle izvrsne rezultate

Dulist

PRIDRUŽITE SE Studentska akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Dulist

NAKON ISPADANJA LEJLE Tarik Filipović odgovorio hejterima: ‘Vi ste psihopati i sadisti’

Dulist