Aktualno

“Vlahušić podcjenjuje bez argumenata”

Ravnateljica Gimnazije Dubrovnik Sanja Putica uputila je priopćenje za javnost povodom posljednjih istupa gradonačelnika Vlahušića u vezi izgradnje dvorane Gimnazije Dubrovnik. Tekst priopćenja prenosimo u cijelosti:

“Poštovani,
 
potaknuta posljednjim istupima Gradonačelnika Grada Dubrovnika na Sjednici Gradskoga vijeća i u lokalnim medijima, a vezanim za izgradnju dvorane Gimnazije Dubrovnik, osjetila sam se odgovornom iznijeti istinu o toj temi.
 
Gimnazija Dubrovnik je kroz svoje obrazovne programe tijekom godina iznjedrila cijeli niz vrhunskih sportaša koji su i danas na ponos cijelome Gradu , ali i domovini i s velikom pažnjom pristupa upravo toj kategoriji svojih učenika (smjer Sportske gimnazije).
 
Iako već naviknuta na ovakvo ponašanje Gradonačelnika, uvijek ponovno začuđuje kako se nimalo ne libi paušalno i bez argumenata podcjenjivati ljude koji pošteno i predano rade svoj posao.
 
Inače , Gimnazija Dubrovnik jedna je od rijetkih srednjih škola u Dubrovniku koja ima svoju sportsku dvoranu koja je nedavno i potpuno obnovljena (novi krov, parket, sprave). I ne samo da je ima, nego u sportskoj dvorani Gimnazije u slobodnim terminima treniraju mnogi dubrovački klubovi, rekreativci i djeca (kojima,eto, gradonačelnik Vlahušić nije osigurao prostor za bavljenje sportom).
 
Istina je da Gimnazija Dubrovnik već dulje vrijeme ima potpunu dokumentaciju za izgradnju polivalentne sportske dvorane koja neće i ne smije služiti samo za potrebe Gimnazije, već za sve građane Grada, ako treba i županije. Dosad se nisu iznašla adekvatna financijska rješenja, ali nikad se o tome nije ni prestalo razgovarati, kamoli zanemarivati taj projekt.
 
Gimnazija Dubrovnik ima svog osnivača – Županiju dubrovačko-neretvansku s kojom se dogovara o svojim projektima, a spominjanje g. Čačića od strane g. Vlahušića u kontekstu pregovora o dvorani uistinu je samo politička reklama (to bi valjda prvo trebao biti resorni ministar Jovanović).
 
Nikada u svoj posao nisam miješala politiku i smatram da se sposobnost i kompetentnost ne mjere pripadnošću političkoj stranci, stoga je još manje dvorana Gimnazije Dubrovnik tema na kojoj bi g.Vlahušić trebao skupljati tako jeftine političke bodove. Trebao bi imati na umu da se u Gimnaziji djecom ne bavimo prigodno i svake četiri godine, već svakodnevno o njima brinemo.
 
Srećom, većina građana ovoga Grada imala je priliku procijeniti i izmjeriti njegov (ne)rad u proteklom mu mandatu i s pravom se zapitati zašto do danas nije nastavljen projekt nadogradnje P.Š. Montovjerna i pripadajuće sportske dvorane (prošla gradska uprava ostavila je potpunu dokumentaciju), vrtića Dar, vrtića u Mokošici itd.
 
Lijepo od Gradonačelnika da se sjetio upravo sada najavljivati velike projekte, no bilo je vremena i za najave i za realizaciju, a sitno politikanstvo za to nije dovoljno…
 
S poštovanjem,
Sanja Putica , prof.
ravnateljica Gimnazije Dubrovnik”

Pročitajte još

NEKA NJEGOVA NADA SVIMA BUDE INSPIRACIJA Ivanova želja je jednostavna: ‘Želim hodati!’

Mia Njavro Banić

IN MEMORIAM Posljednji pozdrav našem gosparu Željku

Dulist

U NOĆI S PETKA NA SUBOTU Policija u akciji, provjerite koga će nadzirati

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija