Aktualno

Vlahušić odbio materijale Zatonjana

Nekolicina aktivista udruge Okvir za Zaton dočekalo je vijećnike Grada Dubrovnika nešto prije početka sjednice Gradskog vijeća, s namjerom da im ukažu što će se dogoditi podrže li i prihvati li se UPU Zaton Mali.

Podijelili su im letke i uručili  Zajedničku protestnu notu Udruge Okvir za Zaton protiv UPU Zatona Malog, koja je poslana Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, Ministarstvu kulture, dubrovačkom Konzervatorskom odjelu, gradonačelniku Andru Vlahušiču, županu Nikoli Dobroslaviću, Delegaciji Europske unije u Republici Hrvatskoj, predsjednici Vlade Jadranki Kosor, predsjedniku Ivu Josipoviću i ostalima. Najupečatljivija bila je karta, koju su samo za ovu prigodu izradili urbanisti iz Milana, a prema planovima UPU-a na kojoj su prikazane sve infrastrukturne promjene koje prema tom UPU-u očekuju Zaton Mali. Nova gradnja koja bi se trebala dogoditi na tom području označena je crvenom bojom, i nekoliko puta je veća od današnjeg mjesta.

Gradonačelnik Andro Vlahušić, koji je došao nešto ranije, nije se obratio okupljenim Zatonjanima, kao ni  nezavisni vijećnik Pero Vićan, niti su prihvatili ponuđene materijale.

“Želimo informirati vijećnike što će se dogoditi sa Zatonom, ako oni dignu ruku i prihvate ovaj UPU. Mi ovdje danas protestiramo protiv bahatosti, samovlasti, korupcije i međunarodnog kriminala”, istaknula je predsjednica udruge Nina Nadramija koja je za ovu prigodu priredila i svojevrsnu instalaciju pred vijećnicom – grane izgorjelih maslina iz svog vrta koji je prije nekoliko dana izgorio u požaru, za kojeg se prema njenim riječima ne zna uzrok.
“Moramo misliti i na generacije koje dolaze nakon nas” poručio je sa ovog okupljanja i potpredsjednik udruge Antun Puljizević.

Pročitajte još

DO KRAJA TJEDNA Knjiga ‘Povijest nogometa u Dubrovniku’ po promotivnoj cijeni od 200 kuna!

Dulist

U AKADEMISU POČINJE SEZONA Turisti će od srpnja moći ‘bookirati’ smještaj u Studentskom domu

Leona Rašica

‘Plavci’ ispisali više od 760 kazni!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija