Politika

Vlahušić od ministra traži detalje o Frankovićevom obrazovanju, zaposlenju i plaći

Vlahušić od ministra traži detalje o Frankovićevom obrazovanju, zaposlenju i plaći

Koalicija HNS-SDP-HSU uputila je kandidatu HDZ-a za gradonačelnika Dubrovnika Matu Frankoviću otvoreno pismo, a isto je upućeno na znanje predsjednici ACI-ja Doris Peručić te ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Siniši Hajdašu Dončiću:

– Poštovani g. Franković,
Grad Dubrovnik ponosi se svojim modelom obrazovanja koje je ugledni Financial times proglasio jednim od najboljih na svijetu.

Također se ponosimo što u Dubrovniku kvalitetno i samostalno djeluju četiri visokoškolske ustanove: Sveučilište u Dubrovniku, Interuniverzitetski centar, Rochester Institute of Technology i DIU Libertas međunarodno sveučilište. Stoga u novom programu, kao jedan od najvažnijih dijelova nosimo fakultetsko obrazovanje za sve mlade ljude neovisno o materijalnom statusu obitelji.

U proteklom razdoblju kampanje do nas su doprle brojne informacije da kandidat HDZ-a za gradonačelnika Dubrovnika, Mato Franković, nema odgovarajuću stručnu spremu, odnosno nostrificiranu diplomu za poslove koje obavlja za javnu tvrtku ACI.

Također, u jednom jučerašnjem intervjuu, na direktan upit o obrazovanju izbjegao je dati odgovor.

U cilju informiranja dubrovačke i hrvatske javnosti tražimo od g. Mata Frankovića, kao i od predsjednice uprave ACI-a dr.sc. Doris Peručić i nadležnog ministra pomorstva, prometa i infrastrukture dr.sc. Siniše Hajdaš Dončića  odgovore na sljedeća pitanja:
1. Koju srednju školu je završio g. Franković, kada i gdje?
2. Koju je visokoškolsku ustanovu upisao, kada i gdje?
2. Koju je visokoškolsku ustanovu završio, kada i gdje?
3. Koliko je godina trajala viša škola?
4. Da li je diploma koju je stekao nostrificirana i za koji stupanj obrazovanja?
5. Kakav je bio natječaj kada se zaposlio kao direktor ACI marine u Komolcu, koja se stručna sprema tražila, srednja ili neka druga?
6. Da li se natječaj i sistematizacija napravila samo za njega, kao predsjednika mladeži HDZ?
7. Pošto je ACI javna tvrtka u vlasništvu građana Republike Hrvatske, zanima nas kolika je plaća za to radno mjesto bila i kakva je sad te da li itko u Republici Hrvatskoj sa srednjom stručnom spremom u javnom sektoru ima toliku plaću? – napisao je u otvorenom pismu Izborni stožer HNS-SDP-HSU Dubrovnik.
Sponzorirani članak

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist