Politika

Vlahušić novi predsjednik dubrovačkog HNS-a

Vlahušić novi predsjednik dubrovačkog HNS-a

Andro Vlahušić novi je predsjednik dubrovačkog HNS-a. Na tu funkciju izabran je na jutrošnjoj skupštini u hotelu Rixos.

Vlahušić je kao jedini kandidat za predsjednika dobio 67 glasova nazočnih delegata. Za podpredsjednike su izabrani Matija Čale Mratović (65 glasova) i Antun Pravedan (57 glasova).

– HNS u Dubrovniku, zahvaljujući naporu brojnih ljudi, ostvario je odlične rezultate u svibnju i lipnju i to je prepoznato i na lokalnoj i na nacionalnoj razini. Osim što sam ušao u nacionalno predsjedništvo, imamo i dvoje mladih ljudi ušli su u HNS-ov nacionalni tim. Taj prostor je otvoren. Naš rezultat je sasvim pristojan i otvara novu priliku, pogotovo u europskom okviru. Dubrovnik sve više postaje međunarodni centar RH i ogromna je čast biti na čelu tog grada, organizacije koja je pobijedila, i član nacionalnog predsjedništva – kazao je Vlahušić po izboru za predsjednika.
 
– Dubrovnik primarno čine ljudi. Svi koji u njemu žive, ali i svi oni koji nisu zadovoljni s postojećim stanjem i žele ga mijenjati. Snaga Dubrovnika je u aktivnosti njegovih ljudi, koji smatraju d sve ovo što imaju nije dovoljno dobro i da može biti bolje. Kao čelni čovjek HNS-a i grada Dubrovnika stojim im na raspolaganju kako bismo Dubrovnik učinili boljim sukladno modernim trendovima i poštujući baštinu i tradiciju koju smo naslijedili – izjavio je Vlahušić.
 
– Izbori nisu samo svake četiri godine. Treba nam aktivna populacija Dubrovnika, i kroz stranke i kroz Gradsko vijeće i Dubrovački dogovor. Jer ja na njemu inzistiram. Da svi mi u Gradskom vijeću, neovisno je li ih 17, želim da svih 25 vijećnika podrži dobre projekte grada. Ono što nije dobro, čak i ako imamo većinu, radije vratimo i ponovno ga stavimo na javno propitivanje. I medijsko, jer danas imamo toliko medijske mogućnosti da svaki stanovnik da svoju primjedbu. Ako je dobro, idemo naprijed, ako nije dobro promijenimo. Uđimo u permanentni demokratski proces, to je Dubrovniku i Hrvatskoj danas nužno – istaknuo je Vlahušić.
 
– Dubrovnik je rijetko perspektivni grad u Hrvatskoj, koji s optimizmom može gledati na budućnost i koji sve što stvara ne smije zadržavati za sebe, već mora dijeliti s drugima. Mi imamo i svoje probleme, u prvom redu promet. Veselimo se otvaranju autoceste do Ploča, projektima povezivanja zračne luke, Pelješkog mosta. Ovih dana očekujemo dolazak uprave Hrvatskih cesta. S njima ćemo odrediti lokalne prometne koridore – dodao je Vlahušić.

Članovi su također izabrali i aktualnu potpredsjednicu Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Matiju Čale Mratović, te dosadašnjeg predsjednika organizacije, Antuna Pravedana, za potpredsjednike gradskog ogranka.

Pročitajte još

Andro Vlahušić: Kako smo izgubili Grad?

Dulist

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist