Aktualno

Vlahušić: Duboko se ispričavam!

Vlahušić: Duboko se ispričavam!

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić izjavu svoje savjetnice Pave Župan Rusković ocijenio je neprimjerenom.

Ispričao se svim mladim ljudima koji je takva izjava povrijedila, i koja je bila točka preko koje on kao gradonačelnik Dubrovnika nije mogao preći.

– Ta je izjava bila neprimjerena, i izrečena je u krivo vrijeme, vrijeme Božića i Nove godine, u vrijeme kad Grad Dubrovnik ima nikad bolje turističke rezultate. Ogromni napor su uložili brojni pojedinci od malih privatnika do velikih hotelskih kuća.

Uložila je ogromne napore i naša policija i svi građani kako bi sigurnost podigli na visku razinu – istaknuo je Vlahušić, dodavši kako je stoga apsolutno neprimjereno prozivati goste iz Australije, i to zbog „sporadičnih incidenata koji se događaju, ali događaju i običnim danima, događaju se i s Dubrovčanima, što trebaju rješavati komunalni redari i policija“.

– Duboko se ispričavam mladim ljudima iz te dvije zemlje, koji se na neki način proglašavaju uličarima i da se preporuča da ne dođu u naš grad. Ispričavam se svim mladima ljudima i oni trebaju doći u naš grad. Budućnost dubrovačkog turizma nisu samo stari ljudi, koji plaćaju skupe cijene, budućnost su od djece do mladih ljudi koji će naći svoje tržište.

Zato smo i otvorili noćne klubove, zato želimo unaprijediti noćni život grada kako za Dubrovčane tako i za goste. To je bila točka preko koje nisam mogao preći kao gradonačelnik Dubrovnika, koji se trudim zajedno sa svim stanovnicima osigurati tu sigurnost, mirnoću, osigurati i jedan međunarodni ugled grada – izjavio je gradonačelnik, dodavši kako je to bio jedan od razloga njegovog razgovora s Pavom Župan Rusković. Iznio joj je svoje stavove te preporučio TZ-u da se dalje ne produžuje ugovor.

– Rastali smo se na vrlo fer i korektan način. Mislim da je ona u ovih godinu i pol dana dala jako puno za Grad i TZ – rekao je Vlahušić. Na pitanje barata li već imenom koji će je zamijeniti u destinacijskom menadžmentu istaknuo je samo kako će uslijediti razgovori s novim ministrom turizma, te njegovim zamjenikom Dubrovčaninom Olegom Valjalom.

– Nama treba dobar Destinacijski menadžment. Dubrovnik ne smije voditi svoju lokalnu politiku u turizmu. Dubrovnik jest vodeći hrvatski brend u turizmu i mislim da sve izjave moraju davati sliku o Hrvatskoj pa i naša osoba, koja će ubuduće voditi Destinacijski menadžment, treba biti osoba koja će dostojno reprezentirati i Dubrovnik i Hrvatsku – zaključio je Vlahušić.

Pročitajte još

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist