Aktualno

Vlahušić bi zakupio 40 tisuća avio-karata

Vlahušić bi zakupio 40 tisuća avio-karata

U ime Grada Dubrovnika sam ponudio da Grad zakupi 40 tisuća karata koje bi nama CA ponudila po komercijalnoj cijeni, a mi bi zajedno sa svojim partnerima subvencionirali, kako naši sugrađani ne bi plaćali više od prosiječne cijene autobusa, dakle 220 kuna u jednom smijeru – objasnio je Vlahušić svoju ideju zračnog mosta do Zagreba u dogovoru s nacionalnim avio-prijevoznikom Croatia Airlinesom.

– To je otprilike 100 do 120 karata dnevno. Naš prijedlog je da mi te karte kupimo ‘puno za prazno’, a da karte prodaje jedna od ovlaštenih agencija grada Dubrovnika temeljem natječaja. Naša želja je da svaki građanin ima pravo na šest povratnih karata po povlaštenoj cijeni. Osigurali smo dovoljno novca u proračuna za narednu godinu. Za početak tri milijuna kuna – rekao je gradonačelnik.

 Istaknuo je kako se projekt trebaju uključiti i Zračna luka Dubrovnik (“jučer sam razgovarao s direktorom Tolićem”), Zračna luka Zagreb i Ministarstvo prometa.

– Od njih ne tražimo toliko novac koliko da daju pogodonosti posebno za Dubrovnik, jer Vlada je donijela odluku da CA treba biti domaća kompanija i letjeti i za Bol i za Osijek. Ali ako negdje postoji poseban socijalni interes, onda je to u gradu Dubrovniku – istaknuo je Vlahušić.

Gradonačelnik je također naveo kako će Grad Dubrovnik osmisliti ponudu za domaće goste koji bi stizali linijama Croatia Airlines po povoljnijoj cijeni povratne karte od 800 kuna za dvije osobe.

– Mi ćemo već početkom tjedna objaviti posebnu ponudu privatnih soba, apartmana, pa do hotela, gdje pozivamo građane RH da već mogu doći za 800 kuna CA, imat će dva noćenja, dvije sobe s doručkom i večerom za 500 kuna, što znači da će se vikend moći u Dubrovniku provesti i od 1300 kuna pa naviše. To je jedinstvena prilika da oni koji ne mogu doći tijekom cijele godine, da dođu u Dubrovnik. Za to smo mi iz grada spremni izdvojiti milijun kuna godišnje. Dakle, da to ne bude mali broj karata, nego da takvih karata bilo što je moguće više. Ne samo kako bi ljudi iz Zagreba, nego iz cijele Hrvatske koji mogu doći s automobilom do zagrebačke zračne luke, ali kako bi i građani Dubrovnika po ovoj cijeni, jeftinijoj nego onih 240 kuna što govorimo, mogli poć na vikend u Zagreb, u shopping ili kod prijatelja, djece, i vratiti se nazad – objasnio je Vlahušić, dodavši kako će tražiti subvencioniranje i domaće linije Dubrovnik-Zagreb.

Gradonačelnik je također istaknuo kako se se ponuda u zimskom redu letenja želi proširiti na još dvije važne europske destinacije, a o kojima je riječ nije želio otkriti, jer dogovor ovisi o mogućnostima Croatia Airlinesa.

– Ukupni paket CA kojeg su Grad i TZ volji staviti na stol, o čemu smo jučer razgovarali, kreće se negdje oko milijun eura, možda čak i više. To je ono što smo voljni napraviti s naše strane, TZ i Grad, a naravno onda za ovako veliko ulaganje i korist koju ćemo imati prvenstveno privredni subjekti grada i građani Dubrovnika, tražimo potporu od Vlade, Ministarstva prometa do obje zračne luke. Razgovori se intenzivno nastavljaju. Već smo napravili poprilično dobrih koraka, proračun će biti drugi tjedan završen i upućen na Gradsko vijeće, novac smo osigurali – optimističan je gradonačelnik.

Pročitajte još

SMJEŠTAJ S POGLEDOM NA MORE Nove poste kampera na putu za Copacabanu

Dulist

EMISIJA ‘TKO TO TAMO PJEVA’ Nastupila je i Nevenka Tokić sa Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

Međunarodni je dan primalja

Dulist