Sport

Vlaho Zlošilo novi predsjednik Šahovskog kluba Dubrovnik

Vlaho Zlošilo novi predsjednik Šahovskog kluba Dubrovnik

Vlaho Zlošilo novi je predsjednik Šahovskog kluba Dubrovnik. Jednoglasnu potporu za četverogodišnji mandat dobio je na izbornoj skupštini ovog dubrovačkog kluba. Za njegovog zamjenika izabran je istaknuti dubrovački šahist Tomislav Musić, dok su novi članovi Upravnog odbora još i Ana Rajić, Gordan Markotić i Sulejman Islamović. Za tajnika kluba izabran je Predrag Zerdo. Za predsjednika Nadzornog odbora izabran je Ivo Ivanković, za njegovog zamjenika Faruk Lošić i za člana Tomislav Šeparović. Za likvidatora kluba izabran je Frano Jančić. Novo vodstvo kluba čine najvećim dijelom istaknuti dubrovački šahisti, kao i međunarodni šahovski sudac i organizator Sulejman Islamović.

Na Skupštini su jednoglasno prihvaćeni izvještaji o radu kluba od 2019. do 2022. i Financijski izvještaj za 2021. dosadašnjeg predsjednika kluba Bajra Sarića, Izvještaj o nadzoru poslovanja Nadzornog odbora kluba za 2021. Za 2023. prihvaćeni su Plan rada i financijski plan kluba. Donesen je i novi Statut kluba koji je u cijelosti usklađen za Zakonom o udrugama, Zakonom o športu i drugim hrvatskim propisima.

Šahovski klub Dubrovnik je u proteklih dvadeset godina, unatoč povremenim natjecateljskim padovima, nedostatku financijskih sredstava i gotovo kroničnim prostornim problemima može se ocijeniti najuspješnijim razdobljem u povijesti organiziranog dubrovačkog šaha koja službeno započinje 1933., a zna se da se šah intenzivno igrao i u Dubrovačkoj Republici. Tako je prva ekipa 13 godina član 1b hrvatske lige, a 2018. bila je član i prvog hrvatskog šahovskog razreda, 1a lige. U razdoblju od 2012. do 2019. i druga ekipa u 2. hrvatskoj šahovskoj ligi – skupina jug ostvarila je solidne rezultate. I u regionalnim razmjerima afirmiran je Međunarodni šahovski turnir “Dubrovnik Dubrovnik Open” koji se od 2008. s par godina prekida odigrava u povodu Dana Grada Dubrovnika i Svetog Vlaha. 2013. dubrovački šahisti osvojili su 3. mjesto u finalu Kupa Republike Hrvatske. Time su dubrovački šahisti, osobito u ekipnoj kategoriji postali značajan čimbenik na hrvatskoj šahovskoj karti.

Skupštinari su pljeskom pozdravili rad dugogodišnjeg predsjednika kluba i zahvalili mu na svemu učinjenom za dubrovački šah i obećali da će se posebno zauzeti za nastavak kontinuiteta uspjeha. Naglasili su potrebi aktivnijeg rada i popularizacije organiziranog, “službenog” šaha među mladima, ali i starijim uzrastima za što će se zalagati novi Upravni kluba.

Pročitajte još

TRON EUROPE PRIPADA HRVATICI Matić prvakinja, Cvjetko brončana, Oberan upisala pobjedu i poraz

Dulist

MALONOGOMETNA LIGA Square poražen u Omišu

Dulist

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist