Aktualno

Vlada objavila nove cijene ulja, šećera…

Na sjednici Vlade RH je utvrđeno da će oni koji nisu vratili cijene na one koje su bile 31. prosinca snositi novčane kazne.

Ministar gospodarstva Davor Filipović rekao je kako će se mijenjati cijene koje su ograničene za devet proizvoda. Podsjetio je da je vlada u rujnu prošle godine donijela odluku da se cijene tih proizvoda ograniče za skoro 30 posto.

-Ovom odlukom predlaže se da se cijena ulja i mljevenog mesa smanji za dvije kune, a šećera i svinjske lopatice da se poveća za dvije kune – rekao je Filipović. Ograničenje će trajati do 31. ožujka.

Cijena suncokretovog ulja, koja je bila ograničena do 15.99 kuna, tj. 2.12 eura, sada ne smije prelaziti 1.86 eura. Najviša maloprodajna cijena bijelog kristalnog šećera po kilogramu do sada nije smjela prelaziti 7.99 kuna, tj. 1.06 eura, a novom odlukom se utvrđuje da ne smije prelaziti 1.33 eura.

Najviša maloprodajna cijena za svinjsku lopaticu bez kostiju do sada nije smjela prelaziti 24.99 kuna (3.32 eura) po kilogramu, a sada se povećava na 3.58 eura. A najviša maloprodajna cijena za svinjsko mljeveno meso u pakiranju do 1 kilogram, koja do sada nije smjela prelaziti cijenu od 32.99 kuna (4.38 eura), sada se smanjuje na 4.11 eura.

Foto Ilustracija

Pročitajte još

Politolog Maldini: Milanovićeve izjave su za pokretanje članka 105. Ustava

Dulist

IGRE BEZ VATROMETA… Medo Bogdanović: ‘Nešto će se sigurno atraktivno dogoditi tu večer, ali što – ne znam’

Dulist

Inspektori nastavili s ‘češljanjem’ cijena na dubrovačkom području, evo što su utvrdili

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija