Hrvatska

Vlada će ograničiti cijene mlijeka, ulja, šećera, mljevenog mesa?

Još su dva dana ostala do objave paketa mjera kojim Vlada namjerava pomoći gospodarstvu i građanima u energetskoj krizi, a kako neslužbeno doznaje RTL ograničit će se i cijene mlijeka, ulja, šećera i mljevenog mesa.
Mjere bi mogle iznositi i više od dosad spominjanog iznosa od 6 milijardi kuna.
Paket bi, navodi dalje RTL, trebao uključivati energetske dodatke umirovljenicima i povećanje najnižih mirovina. Vlada će povećati i neoporezive primitke kako bi se zadržala potrošnja i gospodarska aktivnost, a u dogovoru sa supermarketima ograničit će se i neke cijene namirnica. Jak poticaj ići će i prema poljoprivrednicima.
Vlada će pomoći malim i mikro poduzetnicima, ali i većim gospodarskim subjektima koji će se kategorizirati prema potrošnji energenata, te proporcionalno dobiti pomoć. Iako se objavljivalo da će se javne ustanove izjednačiti s kućanstvima, to se, prema neslužbenim informacijama RTL-a neće dogoditi nego će takve ustanove biti svrstane u poseban razred s nešto višom tarifom od kućanstava, ali ipak manjom nego što sada plaćaju.

Pročitajte još

Pošta od sutra podiže cijene usluga

Dulist

OBNOVLJIVI IZVORI ENERGIJE I OBNOVA KUĆA Novi pozivi Fonda vrijedni 195 milijuna kuna

Dulist

Policija i USKOK o uhićenju više osoba zbog krivotvorenja COVID potvrda

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija