Crna kronika

Vjerojatno je nađen nestali pomorac

Ministarstvo mora za jučer pronađeno mrtvo tijelo 4 nautičke milje zapadno od Mljeta pretpostavlja da se radi o jednom članu posade nestalih pomoraca s brodova koji su imali sudar kod Drača u Albaniji.

Radi se, podsjetimo, o trgovačkom brodu „Reina I“ (turska posada od 10 članova, 8 nestalo, 2 spašena) i trajektu „Ankara“ koji nije potonuo.
Prema priopćenju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru zaprimila je jučer popodne informaciju od putničkog broda „MSC Opera“ da su oko 4 nautičke milje zapadno od Mljeta pronašli tijelo koje je njihova spasilačka brodica s posadom podigla iz mora.

Obzirom da je tijelo pronađeno u hrvatskim teritorijalnim vodama, oko 18 sati preuzeo ga je brod „Danče“ Lučke kapetanije Dubrovnik te ga prevezao u Dubrovnik, dok je brod na kružnom putovanju „MSC Opera“ nastavio plovidbu prema Veneciji.

Najvjerojatnije se radi o muškoj osobi, a tijelo je u stanju koje ukazuje da se nalazi više dana u moru.
O pronalasku tijela obaviještena je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja u Ankari.
 

Pročitajte još

Preko 24 kila ‘trave’ pronađeno u posebnim bunkerima automobila 34-godišnjaka

Dulist

Trgovačka društva i Državni proračun RH oštetili za novčani iznos od preko dva milijuna kuna!

Dulist

Sinoć je izbio požar na Tireni, na intervenciji bilo 11 vatrogasaca

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija