Crna kronika

Vjerojatno je nađen nestali pomorac

Ministarstvo mora za jučer pronađeno mrtvo tijelo 4 nautičke milje zapadno od Mljeta pretpostavlja da se radi o jednom članu posade nestalih pomoraca s brodova koji su imali sudar kod Drača u Albaniji.

Radi se, podsjetimo, o trgovačkom brodu „Reina I“ (turska posada od 10 članova, 8 nestalo, 2 spašena) i trajektu „Ankara“ koji nije potonuo.
Prema priopćenju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru zaprimila je jučer popodne informaciju od putničkog broda „MSC Opera“ da su oko 4 nautičke milje zapadno od Mljeta pronašli tijelo koje je njihova spasilačka brodica s posadom podigla iz mora.

Obzirom da je tijelo pronađeno u hrvatskim teritorijalnim vodama, oko 18 sati preuzeo ga je brod „Danče“ Lučke kapetanije Dubrovnik te ga prevezao u Dubrovnik, dok je brod na kružnom putovanju „MSC Opera“ nastavio plovidbu prema Veneciji.

Najvjerojatnije se radi o muškoj osobi, a tijelo je u stanju koje ukazuje da se nalazi više dana u moru.
O pronalasku tijela obaviještena je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja u Ankari.
 

Pročitajte još

Na Korčuli se natapaju rubovi požarišta, više nema plamena i dima

Dulist

PREDIO KAPJA Jaka bura otežava gašenje požara na Korčuli

Dulist

Studenac o tragičnom događaju: Nastradala osoba nije zaposlenik tvrtki Pemo i Studenca

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija