Sport

VISOKIH 5:24 Barakude otvorile Svjetsko prvenstvo pobjedom protiv Argentine

VISOKIH 5:24 Barakude otvorile Svjetsko prvenstvo pobjedom protiv Argentine
Ivica Tucak, head coach of Croatia during the men match between team Argentina (white caps) and team Croatia (blue caps) at 20th World Aquatics Championships at the Marine Messe Hall B in Fukuoka (Japan), July 17th, 2023.

Hrvatski vaterpolisti otvorili su Svjetsko prvenstvo u japanskoj Fukuoki pobjedom protiv Argentine rezultatom 5:24.

-Očekivana ne samo pobjeda, već i uvjerljiv trijumf nad Argentincima u prvom nastupu na Svjetskom prvenstvu u Fukuoki. U prštavilu protunapada, pa i dosta peteraca, a nadasve golova u argentinskoj mreži, Barakude su osvojile prve bodove u Japanu – napisali su iz Hrvatskog vaterpolskog saveza u priopćenju.

-Budući da je bilo znano kako je razlika u kvaliteti između ove dvije momčadi silno velika, onda je valjalo u datim okolnostima izvući maksimum. Mislimo da je to i učinjeno, a pri tom ne mislimo samo na broj golova. Aludiramo na to da su svih 13 igrača predviđenih za ovu utakmicu, dakle, i obojica vratara, ‘oprobali’ bazen u natjecateljskim uvjetima. Nadalje, maksimalno su se naši mladići rasplivali, ali i isplivali kontranapade. Prestali smo brojati kod 10. protunapada, a to je bilo tijekom treće četvrtine. Nadalje, od 11 igrača ‘u polju’, samo Andrija Bašić nije postigao gol, drugim riječima ‘zagrijale’ su se solidno i ruke. To je upravo ono što je izbornik Tucak i mogao tražiti od svojih igrača, naših reprezentativaca u ovom susretu. Vjerujemo da je to i dobio. Prva četvrtina već osam ‘komada’, a sedam različitih strijelaca. Maksimalna ozbiljnost od prve do zadnje sekunde. Onako kako i treba biti. Inače, za ovu je utakmicu izbornik ostavio na tribini Marka Žuvelu i Filipa Kržića. Argentina je već ‘zaboravljena’. Čestitke jasno na pobjedi, ali odmah koncentracija na dalje, na sljedeće. To sljedeće je ono glavno u skupini. Jaka, odlična Mađarska. Derbi u srijedu od 5 ujutro za prvo mjesto u skupini, istaknuli su.

Foto HVS

Pročitajte još

DRAMA NA TRSATU Dubrovkinje pobijedile domaće djevojke

Dulist

PITURI SLAVILI U GOSPINOM POLJU Peti put prvaci Hrvatske

Dulist

MEĐUŠKOLSKA LIGA Podržite svoje ekipe i uživajte u ragbiju!

Dulist