Grad

Višenagrađivani Kolarini na prijemu kod dubrovačkog gradonačelnika

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić primili su u utorak u Maloj vijećnici dopredsjednicu Marinu Metković i dio članova Kazališne družine „Kolarin“. Povod održavanja prijema jest osvajanja višestrukih nagrada na 61. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera koji se koncem studenog održao u Vodicama.

Gradonačelnik Franković i zamjenica Tepšić čestitali su Kolarinima na izvanrednom uspjehu i brojnim nagradama koje su donijeli u Dubrovnik.

– Vaš uspjeh postignut u Vodicama još je jedna u nizu sjajnih priča koja dodatno osnažuje dubrovačku kulturu i daje joj na važnosti. Želim ovdje danas kazati kako vas Grad Dubrovnik prati i podržava, te da iznimno cijeni vaš trud i zalaganje, koji su prepoznati na lokalnoj ali i regionalnoj razini – istaknuo je gradonačelnik.

Festival u organizaciji Hrvatskog sabora kulture objedinio je niz sjajno izvedenih predstava različitih žanrova, gdje su amateri iz raznih dijelova Hrvatske pokazali svoje glumačko umijeće i entuzijazam kao i zamjetan talent. Kazališna družina „Kolarin“ u Dubrovnik je donijela čak četiri nagrade za sjajnu glumačku izvedbu predstave „Mare Fjočica“ autora Joza Lovrića u režiji Paola Tišljarića, ravnatelja Kazališta Marina Držića. Također, Kolarini su nagrađeni i Grand Prixom festivala za najbolju predstavu u cjelini.

Festival hrvatskih kazališnih amatera je godišnja smotra najboljih amaterskih kazališta i kazališnih skupina. Zadaća Festivala jest poticajno djelovanje na razvoj kazališnog amaterizma u Hrvatskoj i razvoj publike te prezentacija najkvalitetnijih godišnjih ostvarenja amaterskih kazališnih udruga i sekcija koje djeluju u Hrvatskoj i inozemstvu (udruge Hrvata izvan RH) svih kazališnih poetika koje njeguju kazališne skupine: klasičnog, pučkog, plesnog, alternativnog teatra te druge vrste kazališnih izričaja.

Pročitajte još

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] Vlaho Arbulić: ‘Vječno sam zaljubljen u ‘komad’ zemlje na kojem sam odrastao’

Maria Prkut

[BEZ DOZVOLE KONZERVATORA] Pravoslavna crkva mora hitno ukloniti ulaz Muzeja ikona!

Dulist

[OVAJ ČETVRTAK U SPONZI!] Sastat će se opet stara klapa, ovoga puta za gospara Davora Gjiva Gjivoja

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija