Grad

Višenagrađivani Kolarini na prijemu kod dubrovačkog gradonačelnika

Višenagrađivani Kolarini na prijemu kod dubrovačkog gradonačelnika

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić primili su u utorak u Maloj vijećnici dopredsjednicu Marinu Metković i dio članova Kazališne družine „Kolarin“. Povod održavanja prijema jest osvajanja višestrukih nagrada na 61. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera koji se koncem studenog održao u Vodicama.

Gradonačelnik Franković i zamjenica Tepšić čestitali su Kolarinima na izvanrednom uspjehu i brojnim nagradama koje su donijeli u Dubrovnik.

– Vaš uspjeh postignut u Vodicama još je jedna u nizu sjajnih priča koja dodatno osnažuje dubrovačku kulturu i daje joj na važnosti. Želim ovdje danas kazati kako vas Grad Dubrovnik prati i podržava, te da iznimno cijeni vaš trud i zalaganje, koji su prepoznati na lokalnoj ali i regionalnoj razini – istaknuo je gradonačelnik.

Festival u organizaciji Hrvatskog sabora kulture objedinio je niz sjajno izvedenih predstava različitih žanrova, gdje su amateri iz raznih dijelova Hrvatske pokazali svoje glumačko umijeće i entuzijazam kao i zamjetan talent. Kazališna družina „Kolarin“ u Dubrovnik je donijela čak četiri nagrade za sjajnu glumačku izvedbu predstave „Mare Fjočica“ autora Joza Lovrića u režiji Paola Tišljarića, ravnatelja Kazališta Marina Držića. Također, Kolarini su nagrađeni i Grand Prixom festivala za najbolju predstavu u cjelini.

Festival hrvatskih kazališnih amatera je godišnja smotra najboljih amaterskih kazališta i kazališnih skupina. Zadaća Festivala jest poticajno djelovanje na razvoj kazališnog amaterizma u Hrvatskoj i razvoj publike te prezentacija najkvalitetnijih godišnjih ostvarenja amaterskih kazališnih udruga i sekcija koje djeluju u Hrvatskoj i inozemstvu (udruge Hrvata izvan RH) svih kazališnih poetika koje njeguju kazališne skupine: klasičnog, pučkog, plesnog, alternativnog teatra te druge vrste kazališnih izričaja.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist